måndag, juni 14, 2010

Livsmedelsindustrin styr och ställer för att öka aptiten!

Sedan många år så tillsättes socker  i det mesta av våra livsmedel. Mer eller mindre. När det blev på modet att ta bort sockret så började man saluföra massor med varor "utan socker".  Diverse sk sötningsmedel tillsattes istället vilket har visat sig vara lika förödande för vårt känsliga system. Hjärnan styr och ställer mer än vad folk kan föreställa sig. Blodsockret i kroppen är den faktor som industrin har forskat i och förstått hur man ska manipulera människorna med. Man får kroppen att reagera medelst hjärnan och blodsockerhalten så att att man får toppar och bottnar på mängden blodsocker. Vid blodsockerfall så blir man sugen på att äta, därför är den föda de flesta äter inte bra. Vitt bröd, potatis, vitt ris osv!

Snabba stegringar och lika snabba fall av blodsockret, sen är man efter en tid fast i detta och äter mer än man borde. Äter man fel så går man upp i vikt och det är främst snabba kolhydrater som ställer till med detta. Läsk ska man överhuvudtaget aldrig dricka,det är förödande för kroppen liksom hjärnan. Hjärnan behöver och måste ha socker men inte i den form som de flesta sätter i sig.

Fullkorn där allt är med  tex fullkornspasta eller bröd där  allt i kornet är nedmalt skapar bättre sockervärden ,så att blodsockret ligger mer jämt och inte skapar mer aptit.
När man köper musli ska man verkligen se till att inget socker är tillsatt samt inget majs. Majs i alla former är ett fördärv för människan eftersom det omvandlas till "dåligt" socker! Samma sak med potatis , allra helst pommes ute på restauranter. Om man gör klyftpotatis i den egna ugnen så är det bättre men bör ätas mycket sällan. Morötter skall aldrig ätas kokta då de blir till dåligt socker, de ska ätas råa.
Om man ska "lura" sin hjärna så ska man strax innan måltiden äta något nyttigt fett tex nötter. Fett gör att hjärnan signalerar till kroppen "mättnad" och man stillar sin hunger.
När det gäller kött så ska man främst äta fågel eller gris. Nötkött är ej lämpligt för människan så alla hamburgare med sitt hårda fett ställer till skit i kroppen.Ju mer flytande ett fett är, desto bättre.

På Kreta äter folket mer fett än någonstans i hela Europa men de mår också bäst. De äter i stort sätt bara bra fett från oliver och lamm och fisk. Fisk , särskilt fet sådan är bra. Exempelvis makrill, lax, sill, strömming.
Kroppen måste ha fett för att må bra, det har ingått i människans föda i alla tider.
Bra fet mat gör också att man håller sig mätt mycket längre vilket bidrar till att man inte småäter mellan måltiderna.
Dagens stora mängder av läsk och snask kommer att sakta förstöra människorna. I England la man fram en rapport för några dagar sedan från hälsovården där de nu har beräknat vad som kommer att hända inom tio år.Ca 90 % kommer att vara överviktiga enligt denna rapport och jag skulle tro att samma utveckling kommer att ske i vårt land också. Vi kommer att se ut som stora delar av vad USA:s befolkning ser ut idag.

Rent psykologiskt sker också ett accepterande av fetman eftersom alla kommer att vara feta. Sjukvården kommer att hamna i kris pga detta eftersom människorna blir sjuka av att vara feta.All form av diabetes kommer att öka och det är ingen trevlig sjukdom att dras med.

Att livsmedelsindustrin har fått agera på det här sättet är en skandal men vi som individer har också ett stort ansvar. Vi kan ju förändra våra kostvanor tex. En sockerberoende människa måste resonera så som nyktra alkoholister alltid måste göra. Ingen öl till maten trots att det skulle smaka gott. Inget glas vin på kvällen för "hälsans" skull.
Ska man bli fri och verkligen kunna gå ner i vikt så gäller det faktiskt att vända ryggen till läsken och hålla sig till vatten.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate