lördag, maj 29, 2010

White trash!

Million Dollar Baby

Amerikansk långfilm från 2004. (Million Dollar Baby) En f.d. proffsboxare driver en boxningsklubb där det en dag dyker upp en tjej som vill bli proffsboxare. Han är inte intresserad av att hjälpa henne och är övertygad om att hon kommer att misslyckas. Hon är envis och börjar träna på egen hand, snart har klubbens allt i allo fått upp ögonen för hennes talang och börjar coacha henne. Motgångar och folks misstro byts snart i framgång och beundran. Regi: Clint Eastwood. I rollerna: Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel, Mike Colter, m.fl.

Ikväll gick denna film på tv 1, jag har ju sett den förut så jag visste jag gav mig in på. En brutal boxningsfilm som slutar mycket illa för kvinnan som boxas.
Ett mästerverk av Clint Eastwood vilken nu fyller 80 år .

Men det finns en scen som äcklar mig mer än någon annan . Det är när boxartjejens mor och släkt kommer på besök när hon ligger förlamad.
De har med sig en advokat och försöker att få henne att skriva över alla sina pengar på dem. Riktigt slödder, i USA kallas de alltså White Trash dessa fattiga vita .

Människor vilka missbrukar allt från mat till sprit. Dålig mat som innebär att de blir feta.

I Sverige finns också denna typ av folk.De slänger fimpar,tomburkar,matrester,glas,papptallrikar omkring sig i tron att detta är en mänsklig  rättighet.
Numera har de flesta också mobiltelefoner vilka de använder i alla sammanhang väldigt störande och högljutt.
Kommer man hem till dem så har de nästan aldrig en enda bok i någon hylla,däremot fullt med dåliga våldsfilmer.
Ser aldrig ett nyhetsprogram utan hänger sig åt alla dessa dåliga serier på reklamkanalerna. Hör man på radio så är det enbart skvalkanaler, aldrig att en sådan individ skulle ens försöka lyssna på P1 eller P2!

Till och med på högskolorna finns det elever som inte vet ett skvatt trots att de gått i skolan många år. I Lund så testade man historiestudenterna, vilka antogs vara mer intresserade av historia än andra.
Frågan var vilken kung som dog 1632! Det fanns de som svarade Gustav den femte och Oscar den andre osv. Då tar jag mig åt pannan och undrar vad det är med folk egentligen och den skola de har gått i.

Hells Angels och liknande pack tillhör de absolut värsta inom White Trash. De kriminella medelålders halvfeta gubbar vilka tror att de kan göra vad de vill i vårt samhälle.
Det gladde mig när Göteborgspolisen gjorde razzia därnere och burade in nästan hela bunten.
Nu vill jag se samma sak hända med de gäng som finns särskilt i Malmö!
Många säger att låt dem skjuta ihjäl varandra så som de nu försöker att göra men vi kan inte ha det så i ett rättssamhälle. Polisen måste slå till hårdare!

Illusionen om att samhället skulle bli bättre med att alla fick "ta studenten" kan glömmas. Det har inte blivit bättre vilket var och en kan se. Det är bara vissa inom BRÅ som sprider falska siffror om detta.
Socialdemokratin misslyckades med sitt samhällsbygge. Fyra års borgerligt styre kan inte heller vända denna skuta hur mycket man än önskar detta.När man inte ens får tillstånd att sätta upp övervakningskameror vid skolor där det regelbundet brinner då inser man att allt kommer att fortsätta på samma sätt.

Vad gäller Quickskandalen där man troligtvis har dömt en oskyldig och sedan satt sig ner och tyckt att allt var bra så inser de flesta att de riktiga mördarna går fria i vårt samhälle. Rättsröta och korruption finns både här och där så de politiker som vill göra något vettigt har mycket att stå i framöver.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate