fredag, maj 28, 2010

Melodifestivalen, suck!

Nu skrivs det spaltkilometer efter varandra i särskilt kvällspressen om att Björkman ska avgå osv. De som snyltar på allting som de hyenor de är kastar sig nu över melodifestivalen så som att den skulle vara något viktigt.
Sveriges bidrag röstades fram genom dels en jury samt det svenska folket. IDOL-publiken vilka har lärt sig att tycka om halvdana artister vilka inte ens kan hålla tonen rätt. Det är en skrämmande utveckling som har pågått en längre tid där breda delar av folket lär sig att gilla det som är undermåligt.
Bra artister har inte en chans längre verkar det som.
Många betydligt bättre bidrag försvann på vägen. Visst är det väl också underligt att många av de andra ländernas bidrag kom från Sverige? Bidrag vilka blev sidsteppade av uttagsjuryn?

Nästan alla bidrag igår sjöngs på engelska och det är ju något som har blivit en trend som få vågar att gå emot. (Holland,Schweiz bla)
Tidigare i melodifestivalens historia så var det meningen att mångfalden i Europa skulle märkas både med melodierna och språket. Icke nu!
När man lyssnar bakåt i tiden så märker man på en gång att det var mycket bättre kvalite på den tiden både musikaliskt och textmässigt.
När det undermåliga får framskjuten plats både inom musiken,tv-serier och annat så börjar man märka klyftan mellan oss äldre kontra de unga.
Trist är att se hur de unga håller till godo med dåliga alster samt förkastar det som är hållbart. Mozart är hållbart i många hundra år till men skräpet i melodifestivalen är redan idag glömt.

1 kommentar:

Anna Högrelius sa...

Shit vad bitter du låter, pappa. "Det var bättre förr.."

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate