lördag, maj 01, 2010

En del använder IE 6

Jag läste om en undersökning som tog upp om hur de anställda på olika företag använder IE 6 fortfarande därför att deras system är "låst" av den IT-ansvarige på företaget.
Denna gamla webläsare är ju förklarad av all expertis och Microsoft såsom farlig att använda. När jag läser sådant så undrar jag återigen vad det är för sk IT-experter företagen håller sig med?
Samtidigt så tycker jag nog att de som använder en dator borde  vara  uppdaterad över vad som gäller. Nu vet jag av erfarenhet att alldeles för många inte vet särskilt mycket om sina datorer varken den på jobbet eller hemma.
Jag stöter på i min verksamhet alldeles för ofta bristande säkerhet med bla ingen virusavkännare eller spywareprogram. Datorer vilka är sega som sirap därför att man aldrig har rensat skräpfiler och defragmenterat sin dator.
På storföretagen varken kan eller får man göra något med sina apparater i den vägen själv.IT-avdelningen har tagit på sig allt vilket denna undersökning visade vad gäller IE 6.
Roade mig att kolla via min blogg kolla vad för webläsare  hade kollat mig senaste dygnet. Ca 80 hade fortfarande IE7, resten hade Firefox eller annan webläsare. På alla sidor där Microsoft huserar så gör man reklam för att man ska uppgradera till den säkrare IE 8 via sin update. Kan inte folk detta eller vad f-n är det som avhåller folk från att höja säkerheten på sitt surfande?
Jag är lycklig användare av Ubuntu där man verkligen höjer säkerheten hela tiden genom sina updates vilka även innehåller senaste upplagan av tex Firefox eller Chrome eller vilken man själv valt att använda.
På stora teknikföretag vilka själv borde vara oerhört noga med säkerheten och där det sitter välutbildade CI är man sämst med säkerheten.Kan någon förklara för mig varför man "låst" in sig i hörnet på detta vis?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate