måndag, maj 24, 2010

Avsked!

En människa går igenom hundratals olika avsked under sitt liv. Vissa avsked är naturligtvis svårare än andra. Döden är oftast det svåraste avskedet för de flesta.
En del kommer aldrig över ett dödsfall av en kär människa, blir som svanen och söker sig aldrig mer till en ny partner.
Vem minns inte ungdomens fasor i form av avsked från en tjej respektive kille vilken inte längre ville vara ihop längre eller dessvärre kanske hade träffat en annan!
Skilsmässor är ju också ibland hemska avsked av både partner,barn,vänner osv. Omständigheterna kan spela svåra spratt i människors liv.

Vänner kommer och går i ens liv,ibland så märker man inte ens att de bara försvann ur ens liv. Det var fint när man umgicks men sen om man träffas efter många år  så märker man att inget finns kvar längre, bara ett vemod över flydda tider.Dessa avsked betyder inte så mycket.

Jag har svårt fortfarande med avsked när jag träffar mina barn, det bildas en klump  i magen när vi går åt var sitt håll.
När min mor levde så tänkte jag ibland när jag gick att nu var det nog sista gången jag såg henne. När hon väl dog så kände jag bara lite förvåning över att hon inte fanns mer. Detta avsked var inte svårt.

Det värsta avsked som finns är när barn avlider före sina föräldrar. Bara tanken på detta får mig att rysa i olust. Hur kommer man igenom ett sådant avsked?

Det är egendomligt hur ett avsked i unga år kan stå så klart kvar i ens minne.Tänker då och då på en tjej som hette Kerstin ,vi var ihop i åtta månader.
Hon gjorde slut med mig och det gjorde så ont i mitt unga hjärta.
Avsked i unga år drabbar många oerhört hårt och där är ingen skillnad idag bland de unga.
Det är inte lätt att vara gammal men sannerligen , att vara ung är nog svårare!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate