tisdag, maj 25, 2010

Att lovsjunga andra länders styre!

Francisco Contreras är ordförande för latinamerikagrupperna i vårt land. 
Han är dessutom kandidat inför riksdagsvalet för vänsterpartiet.


När man låter sig "frälsas" inför en lära eller ett lands politiska regim då har man upphört med sitt kritiska tänkande. Francisco gick i morse ut i radions P1 i en lovsång om Hugo Chavez och hur bra allting har blivit i Venezuela !
Jag som har varit maoist känner igen mönstret, man låter sig bedåras av allt som regimen uppvisar av framsteg. Mönstret känns igen från 30-talet där Tysklandsvänner beskrev hur Hitler hade fått ordning på allt från motorvägar till sjukvård. Samma företeelse finner man omkring Sovjet eller Mussolinis Italien och deras dåvarande vänner.


Vi som hyllade Kina bländades av vissa framsteg medan vi blundade för den hemska sanningen om läger,förtryck,nackskott osv.
Framförallt vänstermänniskor klarar tydligen inte av att kunna granska olika länder på ett objektivt sätt, man klamrar sig fast vid vissa länder under historiens gång med hyllningar.

Vänsterpartiet höll fast vid sovjetblocket ända in i det sista och Francisco Contreras har tydligen utnämt Hugo Chavez till den nya socialistiska idolen nu när Fidel Castro börjar tappa greppet pga av ålderdom.
När ska vänstern lära av historien någon gång, de upprepar samma misstag hela tiden. Marx betonade att man som människa måste lära sig tänka kritiskt men denna lärdom har aldrig de sk "Marxisterna" förmått att ta till sig. Tvärtemot Marx så har man omvandlat sin socialism till en dogm utan förmåga till kritiskt tänkande. 
Politiken har omvandlats till religion med blind lydnad som följd!

PS Läs för övrigt denna artikel om hur Socialdemokratin låter sig ledas till slaktbänken av vänsterpartiet och MP:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/retratt-av-usa-rodgront-krav_4764037.svd
http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=19423 





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate