tisdag, mars 23, 2010

Hurra,jag var inte med i dödsannonserna!

Har nu läst igenom veckans tidningar och som vanligt kollat vilka som har avlidit. Varför man gör så är egentligen en gåta. Vill man se att alla andra dör före en själv?
Som läsare av dödsrunor så förfasar man sig över alla andra vilka är yngre än sin egen ålder. Oj,oj var hon bara 42 år, stönar man fram. HerreGud har mr X avlidit ,han som alltid har funnits med i livet på tv och radio.
Sedan övergår jag till att läsa om de personer som är så sjuka så att de tigger myndigheterna om att få hjälp med att dö. En mycket lärd professor skriver att detta kan inte gå för sig, läkare ska rädda liv inte ta liv!
Ja, han är frisk och har gjort karriär och vet bäst. Empati är ett fint ord och det ordet borde denna professor lära sig lite mer om. Svenska folket liksom folken i världen har olika betyg för döden. Att dö i cancer är hemskt liksom jordbävning. Ännu värre är krigen i fattiga länder. Men de 50.000 vilka avlider i trafiken bara i Europa finns inte med på någon skala alls. Över hela jorden så dör ca en miljon människor pga av trafikolyckor. De räknas inte!
Nå , jag ska inte gnälla men en sak vet jag liksom alla andra och det är att strofen i en Kentlåt där alla sjunger unisont: "Alla ska vi dö" är sanningen vi inte kommer ifrån!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate