lördag, mars 20, 2010

Ensam i ett hem alkohol finns.....

Det var sannerligen länge sedan jag vistades ensam i ett hem där det ligger goda viner i kylen.Själv är jag boende i ett totalt torrt hem vad gäller alkohol,inte för att jag skulle känna ängslan över att dricka ur allt
 eller ens smaka !
Samma sak här och nu,ingen som helst lust att ta en smutt ur någon flaska. Hade det här varit för 20 år sedan så hade jag inte kunnat låta bli att smaka än här och än där. Sedan hade det blivit att tura på sundet!
Tura är att sitta på båten mellan Helsingborg och Helsingör samt både äta och dricka mycket där..
Många är de resor jag och min fd hustru gjorde över sundet eller ner till Tyskland. Ibland väldigt trevliga turer men mycket handlade förstås om alkohol.
Att dricka måttligt är för de flesta en källa till glädje men jag hade nästan ingen botten i mitt liv,jag drack så länge och så mycket jag kunde.Tidvis i mitt liv tålde jag sådana mängder så det är svårt att förstå efteråt att min kropp inte är mer skadad än vad den är.Det värsta är när man dricker stora mängder då kommer man sällan ihåg allting som hände. Jag kunde ha talat med människor i timmar men dagen efter mindes jag inte vad vi hade talat om.Ibland så mindes jag inte ens att jag hade träffat vissa! Det är detta som skapar ångest i ens själ. Frågan man alltid ställer sig är vad man gjorde eller sa kvällen o natten innan.
En tid vilken jag sannerligen inte vill ha tillbaka. Flaskorna här framför mig får allt ligga där de ligger oöppnade!
Den dimma som nu råder ute  här i Lund ska minsann inte råda i mitt huvud!

PS Tacka vet jag starkt kaffe!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate