torsdag, mars 11, 2010

Är verkligen riksdagen rätt instans?

Ikväll tog Sveriges Riksdag ställning i en historisk fråga! Riksdagen   agerade i en fråga som verkligen inte hör hemma där, vi kan ju inte låta våra valda politiker gå igenom världshistorien och påstå än det ena och än det andra.Nu gällde det alla de döda i början av 1900-talet i striden mellan Turkiet och Armenien.
Var det folkmord eller ej? Dog det lika många turkar eller ej? Socialdemokraternas ledning har alltid tidigare värjt sig mot att fatta sådana beslut men idag var det fritt fram och som vanligt  valde man att låta vänsterpartiet föra talan genom herr Linde. Ett 5 % kommunistparti sköter snart hela Mona Sahlins politik!
Vad säger alla de äldre sossar vilka ej vill ha något med vänsterpartiet att göra?
Är det inte dags snart att mumla ur skägget? Snart har ni Ohly som minister. Ska han bli försvarsminister  kanske?

Vilken är nästa historiska fråga att väcka i vår riksdag som verkligen borde hålla på med andra frågor i dessa kristider.
Ska riksdagen kanske ta ställning till om Baltikum var ockuperat av Sovjet eller ej? Då kan man också ta in i historieskrivningen att vänsterpartiet var broderparti till Sovjets kommunister och alltid tog ställning för dessa. CH Hermansson  gjorde några avikande uttalanden som partiledare men partiet körde rask över honom. Ett förslag till: var Warzawapaktens invasion i Prag ett försvar för demokratin där mot Västtysklands "fascister" eller ej?  Var Vaclav Havel en brottsling eller ej trots att han blev president efter kommunismens fall?100.00 Finländare dog för Sovjets bomber och kulor, folkmord eller ej?
Se där, massor med historia att ta ställning till?
Ynkligt är i varje fall att se sossarnas knäfall inför Lars Ohly och hans partis politik!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/turkiets-ambassador-kallas-hem_4411599.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate