måndag, februari 08, 2010

Ohly vs Tolgfors

Tidigt i morse så hade radions P1 naturligtvis ett inslag om de mördade svenska soldaterna i Afghanistan. Försvarsminister Tolgfors fick säga vad han tyckte och skulle sedan debattera med Lars Ohly. Totalt ointressant att släpa dit det lilla vänsterpartiets ordförande. Alla vet att han vill ta hem samtliga soldater från Afghanistan. Inget nytt kan tillföras i en debatt mellan Tolgfors och Ohly.


Gangsters härjar i Afghanistan eftersom detta land producerar oerhört mycket opium. I alla år så har här omsatts stora förmögenheter pga av dessa produkter. Talibaner och gangsters går hand i hand i försöken att få bort de utländska soldaterna. Ohly vill räcka dem en hjälpande hand.


Kvinnorna i Afghanistan kastas tillbaka till medeltiden där talibaner kommer till makten. Burkan ska på och inga kvinnor ska studera eller arbeta. Tjugo meter efter mannen ska kvinnan gå. 
För många år sedan kom Afghanska kommunister till makten med hjälp av dåvarande Sovjet. Ett faktum är att kvinnor blev friare då än vad de någonsin tidigare hade varit. Detta är tabu att tala om idag.


Ohly som var kommunist ända tills han tvingades av omständigheter, vilka jag inte ska gå in på här, har i den Afghanska kvinnofrågan verkligen slagit knut på sig själv.
När han säger att alla utländska trupper ska bort och att man ska satsa på att bygga upp landet civilt då talar han med kluven tunga. han vet precis som alla andra att man då i praktiken lämnar över landet åt talibaner och gangsters. Talibanerna kommer att sköta politiken och de kriminella ekonomin.
Kvinnorna föder barn och stängs in i hemmet för gott.


Idag ska vi sluta upp kring våra soldater vilka med fara för sitt liv åker dit bort för en god sak. 
De är de verkliga hjältarna dessa män och kvinnor! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med i allt

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate