måndag, februari 01, 2010

Intressanta nyheter på Rapport idag!

Före jul så hade Rapport några intervjuer med svårt sjuka kvinnor (varför bara kvinnor?) ,de var skrämda av vad oppositionen sade om den kommande sjukförsäkringen. De trodde att deras liv skulle bli helt förstörda, söka nya jobb osv trots att de redan hade jobb på 50%!
Idag kom Rapport igen till dem med frågan hur det hade löst sig för dem. Jobben kvar på 50 % och resten från FK. Glada nöjda kvinnor. Den tredje kvinnan hade vänt sig till AF och blivit glatt överraskad över deras inställning. Fick all hjälp som hon ville ha, kunde jobba kvar på sitt ordniarie arbete och fick gå på sjukbehandling med betalt från myndigheterna.

Våran opposition (S+MP+V) är ansvarslösa i sin skräckpropaganda. De påstår hela tiden att allt rivs ner och att alla bara får ett elände. När det gäller oss pensionärer så målade de ut att vi skulle få så dåliga pensioner from 2010 att vi inte skulle klara oss. Många gamla blev rädda och uttalade sig i olika massmedia över eländet som skulle drabba dem.
Regeringen hade samråd med S och såg till att avdraget på deklarationen blev högre vilket innebar små förändrigar på det utbetalda beloppet .
För min del blev det 101 kronor mindre men till saken hör att jag förra året fick 500 mer per månad.Jämfört med 2008 har jag alltså 400 mer ut i månaden.
Skam att skrämma pensionärer och sjuka på det här sättet.

PS FK har dessutom gjort en undersökning om alla svårt sjuka och de har alla enligt denna undersökning fått fortsatt sjukskrivning! Så var det med det!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate