torsdag, februari 11, 2010

Åldersmobbing!

Elizabeth Höglund avgick från sitt arbete på tv 4, hon skulle tillsamanns med två yngre damer leda ett program. På något sätt så blev Elizabeth så trött på tv4:as chefers inställning och krav så hon valde att gå omedelbart. Detta är i dessa tider mycket ovanligt  men visar också att det var hårda bud som gällde. Visst har Elizabeth rätt i att det i vårt land sedan lång tid pågår mobbing av folk av den äldre generationen. Programmen i tv och radio riktar sig främst till den unga generationen. Musikvalet i både p3 och p4 är totalt inriktat på ungdom. Några få undantag finnes men är så få att de försvinner i mängden. SR spelar främst anglosax. musik ala rock o pop. Tack att p2 fortfarande finns men den kanalen sitter idag på en skör tråd!
Det borde finnas en kanal med ett utbud av blandad musik. Satt och lyssnade på en del gamla program från Radio Nord (61-63). De hade en mycket bra sammansättning av musiken, trevligt som bara den. Palmeregeringen sänkte dessa sk piratradiostationer med urusla argument. Rena diktaturen rådde då med ett synsätt  lika med kommuniststaterna.

Idag finns all teknik för att sända mer och att då tex. sätta igång en ren jazzradio vore inte så svårt. Kan Norge och Danmark så borde vi kunna.

Jag har många kanaler på min tv men kan nästan aldrig finna bra program trots detta, Axess är ett undantag och i viss mån SVT med framförallt Kunskapskanalen  som flaggskeppet. De flesta sänder nästan till 100% importerade amerikanska serier med en massa tjafs vilket har bitit sig fast i ungdomen. Bara strunt rent ut sagt.  Dessvärre när våra sk svenska kanaler ska köra något så är det ofta ideer från USA där de måste följa ett koncept till punkt och pricka. Ska de ha en domarpanel  så har alla en roll där som de måste följa. En snäll och åtminstone en mycket elak osv.

Idag meddelade en vän till mig att hon skänkte bort sin tv och var nu lyckligt tvlös!

Tja , det kanske vore något. Nyheter kan jag ju se på internet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate