lördag, januari 02, 2010

Ubuntus mediaspelare AmaroK

När man installerar AmaroK i sin PC med Ubuntu eller någon av de andra Linuxvarianterna så får man en mediaplayer med många funktioner. Som vanligt vad gäller Linux så får man själv hjälpa till att bygga på med det man vill ha och gillar. Man får grunden till bygget så att säga först. När AmaroK är installerat så ska man genast ge sig iväg till verktyg och scripthantering och där se till att ta ner nya script. Där finns då funktioner till att få tex alla svenska radiostationer eller motsvarande från andra länder. Alla stationer vilka sänder i ogg-formatet finns också. Ogg ger ett mycket bra ljud och upplysningsvis kan jag tala om att Spotify sänder sin musik just i detta Linuxljudformat.De som gillar att använda Shoutcast från AOL har också tillgång till alla deras stationer och de är ju inte få precis.
Svenska Wikip. kan användas och då får man ner biografien för just den musik eller artist man för tillfället lyssnar på.  Vill   man se texten på just den låt sångaren sjunger så går det bra också med AmaroK.
Script är alltså förenklat ett litet program med i det här fallet länkar till olika radiostationer. Just nu (se bilden) så lyssnar jag på en station från Schweiz vilken sänder med ett ljud likvärdigt med en cd! Norge är också ett land som sänder i ogg-formatet till skillnad mot radion i Sverige.Vi ligger efter i utvecklingen här tack vare Microsofts stora inflytande,de har under åren hindrat den tekniska utvecklingen mycket men tvingas undan för undan att anpassa sig efter de framsteg som fri programvara uppvisar.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate