söndag, januari 03, 2010

Artikel från HBL i Finland

De fyra offren i Prisma dog ögonblickligen och ingen akut- eller intensivvård hade räddat dem. I går berättade polisen också att ex-sambon blev knivhuggen till döds.
Polisen har nu en ganska klar bild av händelserna den 31 december. Den 43-åriga Ibrahim Shkupolli mördade av allt att döma först sin tidigare flickvän i hennes hem. Mordet skedde inte med pistol utan med kniv och har beskrivits som sällsynt rått..
Sedan åkte han till Prisma där han målmedvetet sökte upp och sköt tre män i förmansställning och en kvinnlig försäljare. De fyra offren stod exflickvännen nära och hade sannolikt hjälpt att skydda henne för Shkupolli.
Utredningsledare Esa Grönlund säger att skjutningarna inte var slumpmässiga. Men polisen har inte fått fram information om att kvinnan skulle ha haft ett förhållande med någon av de mördade. Dödsskjutningarna var över på sex minuter och de skador som offren ådrog sig var så svåra att ingen form av akut- eller intensivvård hade hjälpt. De preliminära obduktionerna visar att offren dog omedelbart..
Polisen avslöjar inte hur lång tid det gick mellan mordet på kvinnan och dåden i Prisma. Kvinnan hade ändå samma morgon pratat i telefon med en vän. Polisen vet inte om Shkupolli hade berättat om sina avsikter i förväg. Man har inte påträffat någonting som förklarar tragedin.
Den albanska föreningen i Esbo, Kosova, framförde i går sitt deltagande till offrens anhöriga och alla finländare.
- Vi känner oss förvirrade och skamsna för det som hänt, står det i brevet.
Alla verksamheter inom S-gruppen hedrar i morgon minnet av de mördade. Arbetet upphör klockan 12 för två minuter och man hoppas kunderna tar del i stunden.
Nina Weckström
09-1253   210, nina.weckstrom@hbl.fi

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate