lördag, december 19, 2009

Klimatveckornas sammandrabbning är slut!

http://www.dn.se/nyheter/klimatmotet/analys-hur-bryta-kinas-motstand-1.1016721Nu ser jag i tidningarna att vissa är besvikna! Wetterstrand är besviken,vår statsminister var besviken i radion i morse osv.

Vad är de besvikna över egentligen? Varför trodde de att det här skulle gå att ro iland?

Förstår de inte att ett land som Kina inte vill göra något radikalt åt sina utsläpp därför att de är ett superkapitalistiskt land som strävar efter rikedom.
USA likaså även om Obama vill försöka att dra ner USA:as utsläpp med sina ord. Verkligheten ser annorlunda ut både där ute och här hemma.

Vi kan hålla oss till Sverige . Vad gör vi egentligen åt vår bilism? Jo,bygger och bygger stora dyra vägar så att vi får ännu mer bilar ut på dessa vägar. Laddade med bränsle som skitar ner därför att man inte har "nyttigt" bränsle så det räcker.
Om alla världens biltillverkare åtminstone bara tillverkade dieselbilar så vore det bättre för miljön. (Visste du att dieselbilar släpper ut mindre skit än bensinbilar?)

Alla storsnackare om miljön var finns de när man föreslår nolltaxa på alla kollektiva färdmedel?

Ska man börja någonstans så är det ju att få så många som möjligt att åka kollektivt där det går. Då gäller det också att bygga ut kollektivtrafiken överallt där det är möjligt.
50-60 talets järnvägsnedläggningar under socialdemokratin var många gånger förödande. Skåne hade en gång i tiden ett järnvägsnät vilket var fantastiskt,leta reda på en gammal järnvägskarta så kommer du att förstå vad jag talar om.
Under de här åren så kunde arbetarklassen köpa bil och känna på sin nya "frihet" och det är när denna frihet når massorna som det blir farligt för miljön. Kinas miljard av folk vill också ha bil liksom snart en miljard indier.
Det är ju inte bara bilåkningen utan också storproduktionen av dessa bilar som skitar ner miljön.

När folket får välstånd så blir de alla miljöbovar,se bara på hur svenska folket flyger till Thailand i massor vilket verkligen skitar ner luften.  Här kommer det in en dubbelmoral som är rätt så svår att göra något åt. Att hålla på att sophantera kan man hålla på med men samtidigt sätter man sig på flyget och bidrar då till ett utsläpp som är mycket stort. När det kommer till kritan så vill ingen egentligen annat än  i ord göra något åt miljön.

Svenska folket liksom andra folk jorden tvärs över är hycklare. Ingen vill släppa till på sin egen bekvämlighet utom en ytterst liten klick vilka har förstått det här.

Sedan har vi det här med kärnkraften ,ren eller inte ren? Renare än olja eller hur? Nå , ska man då inte satsa på den? Gör en beräkning att alla över hela världen slutar att bränna olja och går över till kärnkraft då har du svaret ! Koloset sjunker till låga siffror!


PS En kommentar till hur vissa politiker ser på SAAB-affären:
Det finns för många bilmärken i världen och kapitalismen har alltid slagit ut de som inte kan sälja. 
SAAB har bara sålt ca 30.000 bilar i år och det säger allt. Ställ bara frågan :hur många av arbetarna på SAAB kör sitt eget märke?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate