tisdag, december 29, 2009

FK återigen!


"Kvinnan var sjukskriven och mammaledig med sin cancersjuke son. När sonen avled upphörde ersättningen och mamman blev i stället registrerad som arbetssökande, skriver Svenska Dagbladet på nätet.
Eftersom hon inte dök upp hos Arbetsförmedlingen blev hon utan sjukpenning från Försäkringskassan de två första veckorna. Enligt lagen stämde Försäkringskassans beslut, men kvinnan överklagade och fick rätt av länsrätten som ansåg att det fanns anledning att göra ett undantag.
"Det framstår enligt Länsrättens mening inte rimligt att kräva att NN i denna situation — dagen efter att hennes son avlidit — skulle ha anmält sig till Arbetsförmedlingen som arbetssökande", lyder länsrättens beslut.
Men Försäkringskassan fortsätter att hävda att hon borde ha anmält sig som arbetssökande och har nu överklagat länsrättens beslut. Målet går nu upp i kammarrätten."  DN 2009-12-29


Det här är ett klassiskt exempel på hur byråkrater tänker och handlar. Jag påstod i en tidigare blogg att många inom dessa verk är samma slag av byråkrater vilka vi såg under andra världskriget. " Jag gjorde bara vad mina chefer sa åt mig" osv . Man får vara hur dum och utan eget tänkande. 
Nu skulle de säkert  försvara sig med att de måste få prejudikat , detta är anledningen till att plåga den enskilda så fruktansvärt.
Varje liten fråga ska tydligen drivas in i minsta detalj med NEJ som svar. Hur skulle det vara om de tog till sig att ordet JA finns ?
Riksdagen kan ju i jisse namn inte detaljreglera allting in i minsta bokstav. Förnuft finns tydligen inte hos FK eller utvisningsverket.
Ibland kan man undra om dessa personer sitter där med en annan agenda än att vara tjänstemän?
Regeringen får ju hela tiden finna sig i att komma i dålig dager när dessa konstiga statliga inrättningar håller på med dessa fullkomligt verklighetsfrämmande beslut.


Jag har arbetat med denna typ av människor nere i Malmö. Socialsekr. vilka visste att deras avslag skulle överklagas därför att klienten hade lagen på sin sida.
Det kom alltid ett bifall från länsrätten i dessa solklara fall tex att en barnfamilj hade rätt att inneha en tv.
Jag såg dessa individer som ondskefulla och det var inte roligt att behöva ha sådana som sina arbetskamrater. Tack och lov så var de i minoritet, de flesta försökte att sköta sitt svåra jobb så gott det  gick.
Alla dessa meningslösa fall kostar samhället mycket pengar och samma sak är det med FK:s vettlösa drivande av självklara fall där länsrätten har sagt sitt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate