tisdag, november 10, 2009

Nu är firandet över för den här gången!


Däremot glömmer inte människorna vilka levde i tex Berlin hur det var med en mur som stängde dem inne. Hela DDR var kringgärdat av en mur bokstavligen talat.
Visst var det så i början av sextiotalet att DDR höll på att gå över styr rent ekonomiskt. Folket flydde i hundratusental över till västtyskland. Arbetsplatserna tömdes sakta men säkert på arbetskraft och det födde beslutet på det vansinniga murbygget.

Sovjet var från början emot detta projekt men blev övertalade av ledningen för DDR att få sätta igång detta bygge.
Tanken att de förde en felaktig politik fanns inte, de var de mest renläriga kommunisterna inom östblocket. Marx-Engels-Lenin-Stalin var rättesnöret och utsågs som "vetenskap"!
Alla andra hade fel vad de än sa för något, det var ungefär som att försöka diskutera med jehovas vittnen.

Om det nu hade varit så bra så som alla kommunister framställde saken så hade nog inte hela systemet i öst kunnat rasa ihop på så kort tid. Statssocialism kan inte bära iväg till annat än naturförstöring och fattigdom. Alla socialistiska länder har dessutom haft en inre säkerhetstjänst vilken plågar livet ur folk. Fängelser och läger har alltid fyllts med "förädare" vilka man tagit livet av på olika sätt.
När Åsa Linderborg i AB diskuterar utifrån sin kommunistiska vy så gör hon vissa reflextioner idag att man tex som svensk kommunist borde ha tagit avstånd från Sovjetunionen. Jaja, det går bra idag att säga så men jag vet ju vad hon sa som politruk inom vpk-rörelsen .Hon har ju gått i lära hos sin moder som en tid var aktiv kommunist i Eskilstuna samtidigt som jag också var med där.

När inte kommunisterna i Eskilstuna hade någon aktiv förstamaj demonstration så åkte de trogna upp och gick med kfml i Stockholm under fanan av Stalin. Ränderna går ur med vånda och bråk, tänk bara på Lars Ohlys kamp under många år att fortsätta att kalla sig kommunist!
Samma sak med stödet till diktaturen på Cuba, det sitter fortfarande V-medlemmar ihop med KP-fd KPMLR- medlemmar och hurrar över Castros Cuba!

Det är lika illa som de kommunister som under andra världskriget tog stöd av Hitler i sin kamp mot "imperialismen" .
Hur kommunister likt Sven Wollter och andra kan vara rumsrena är fortfarande en gåta.
För mig är en individ vilken hyllar massmördare lika goda kålsupare vad de än kallar sig.

SKP-VPK-V har aldrig när det begav sig tagit avstånd från diktaturens fähundar, nej de har alltid kommit många år efteråt och gjort halvhjärtade försök till avbön.
Läs Åsa Linderborg i AB, hon ger dig en bra lektion i just detta att komma försent med sina "rättelser"!
Läs härAFTONBLADET

1 kommentar:

Anonym sa...

Åsa Lindeborg är en skamfläck - för de flesta intellektuella är det inte mer osmakligt att en nationsocialist sitter som kulturredaktör på AB som att hon gör det.
Det måte vara därför hon är så arg och hispig....

Permalänk | Anmäl #1 Charlie Levin, 2009-11-10, 11:15
Det är kusligt att arbetarrörelsens tidning Aftonbladet tar in en kommunist och sätter som chef på kulturavdelningen. Åsa Lindeborg har aldrig avsvurit sig sin kommunistiska tro. Det är mycket hög tid att socialdemokratin börjar rensa rent också vänsterut. Vi har bl a AFA, hårdkriminella vänsterungdomar. Med Åsa Lindeborgs uppmaningar är risken överhängade att de här grupperna förmerar sig exponentiellt.

Permalänk | Anmäl #2 landstingsanställd, 2009-11-10, 11:48
MISSTRO ÅSA LINDEBORG!
Åsa Lindeborg har skrivit boken ”Mig äger ingen” en titel som stämmer synnerligen illa med hennes världsbild där hon helt öppet och tveklöst hyllar totalitära odemokratiska och diktaturiska regimer.
(I ovannämnda bok uttrycker hon också sin bestörtning över att vi svenskar inte ägnar oss åt att fira oktoberrevolutionen17 oktober! )
En stilla undran?
Ingen ska ”äga” Åsa, men enligt henne ska ”folket” ska styras av totalitära regimer!
Förvirringen är total!

Permalänk | Anmäl #3 Love, 2009-11-10, 13:36
Jag önskar fler hade uppmärksammat denna artikel, Åsa Linderborg är hopplöst vänsterviden och i mina ögon är inte bättre än en nazist.

Men dessa sympatier är tydligen rumsrena bland många journalister

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate