tisdag, november 17, 2009

Arbetslös i tio år!

Läser i AB en artikel från Eskilstuna och en ung kvinna vilken inte har arbetat på tio år. Hon har haft ett sommar jobb när hon var tonåring men aldrig något mer arbete. Naturligtvis dålig skolunderbyggnad vilket också bidrar till svårigheten att få ett jobb.
Eskilstuna har nu ca 4500 arbetslösa och det är en stor börda för samhället att ha.

Finland hade sån här arbetslöshet på femtiotalet men dess medborgare ville inte ha det så utan flyttade till Sverige där det på den tiden fanns en uppsjö av arbete att få. Vi är tacksamma mot de Finländare vilka kom hit och bidrog till den välfärd som då växte fram.

I städer där det finns föga hopp om en bra fungerande arbetsmarknad måste de arbetslösa ta sig upp ur denna förlamning och börja tänka tanken att liksom Finländare,Jugoslaver,Portugiser mfl söka arbete där de finns. Många är de svenskar som har flyttat till Norge och funnit sin utkomst där liksom de som arbetar i Danmark.

Jag har aldrig varit utan arbete i hela mitt liv men så har jag också tagit alla sorts arbeten utan tanke på att de inte skulle "duga" åt mig.
Det är ju alltid bra att ha en sådan inställning i grunden för då blir det genast lättare. Under de fem år jag har bott i Stockholm så har det funnits många lediga platser här så jag undrar bara lite stilla varför man finner sig att gå utan arbete i tio år i Eskilstuna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate