onsdag, oktober 28, 2009

Ubuntu.se

Idag kastade jag ut min Windows 7 och in med nya Ubuntu 9.10. Jag tackar den svenska avdelningen av Ubuntu vilka har kunnat lägga ut en helsvensk version av 9.10 en dag tidigare än den eng. versionen. Bra jobbat!!

Den måste brännas på en dvd eftersom den innehåller lite mer programvara eftersom den har svenska språket på allt.
Jag har denna upplaga på en gammal dator men den var på sin tid en riktig "värsting" med bra internminne och en hygglig pentiumprocessor. ATI grafiken på datorn går förvånansvärt bra!
Med andra ord är jag helnöjd med bytet från Win 7 , provperioden håller på att ta slut.
Det är så trist att hela tiden få upp stora varningsskyltar med att man använder ickebetald vara.

Än en gång ett stort tack till ALLA vilka bidrar till att Ubuntu utvecklas hela tiden till det bättre.


IDG skrev i sitt senaste nummer det här:
På torsdag är det dags för Canonical att presentera den skarpa versionen av Ubuntu 9.10 som också går under namnet Karmic Koala.

Nya versioner av Ubuntu kommer två gånger per år vilket innebär att det knappast handlar om lika stora förändringar som Microsoft gör med Windows. Men Anders Lindbäck, styrelseordförande i Svenska Linuxföreningen anser att det handlar om en rejäl uppryckning.

– Det första man märker med Karmic Koala är att uppstarten av systemet går snabbare och med senaste Linuxkärnan märks klara förbättringar kring grafiken, speciellt för Intel-baserade system, säger Anders Lindbäck.

Andra nyheter rör satsningar på det så kallade molnet där användarna kan lagra information i Canonicals molntjänst Ubuntu One.

– Ubuntu One är för personligt bruk där man inte bara synkar filer utan även kontakter och anteckningar. Sedan har även integrationen med Ubuntu Enterprise Cloud samt Amazon EC2 utvecklats markant. Detta är förvisso sådant som redan påbörjats i förra versionen men nu börjar det hända saker på allvar, säger Andreas Olsson, som nyligen valdes till ny talesman för Ubuntu Sverige.

Bland de svenska företag som ser fram emot nya versionen av Ubuntu märks Svensk Internetrekrytering (Sir) som i somras bytte Windows mot Ubuntu Desktop.

– Den nya versionen känns spännande och det känns som att de satsat på rätt profilering av paketet. Ett problem som vi ska komma till rätta med nu är program för bildredigering. I samband med övergången till 9.10 ska vi även installera Pixel32 så nu blir det great, säger Sirs onlinedirektör, Manne von Ahn Öberg.

Han berättar att övergången från Windows till Ubuntu gått ganska smärtfritt.

– Efter inkörningsperioden och utbildning av alla säljare har vi haft mycket mindre support än tidigare på vår kontorsmiljö.

Bland de få problem som spökat under inkörningen märks svårigheter med att hålla många fönster öppna samtidigt i webbläsaren Firefox.

– De datorer som är tre fyra år gamla klarade inte av den belastningen. Men för två månader sen kom nya versionen av Firefox och då fungerade det perfekt, säger Manne von Ahn Öberg.

Svensk Internetrekrytering bedriver onlinerekrytering i flera europeiska länder och hör med 40 anställda till


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate