fredag, oktober 09, 2009

Nu väsnas vänstern och högern gemensamt mot Obama!


Nu upprepas samma mönster som vi är vana vid de senaste 100 åren. Högern och yttervänstern samlas i gemensam attack. Denna gång mot att President Obama har fått fredspriset.

Det är en massa om och men......han krigar på två fronter säger vänstern. Högern säger att han är passiv och att minsann Reagan skulle ha haft fredspriset.

Om jag börjar med vänsterns argument så har de inte hängt med och insett att Obama "ärvde" stora problem från regimen tidigare. Irak håller på att tömmas på utländska soldater så nu blir det snart fritt fram för islamisterna att bomba sin egen befolkning utan inblandning.

Högern är emot Obama därför att de för en smygkampanj där de framställer honom som "kommunist". Så allt positivt vill de vända mot honom. Den kristna högern hatar honom för många saker bla , därför att han är svart och liberal. Suck!

Kriget i Afghanistan är ett rättmätigt krig vad man än tycker om kriget som politiskt vapen. Ibland blir det tvunget annars hade fascismen segrat i vår värld. Nu står striden mot fanatiska islamister vilka är beredda att gå hur långt som helst för att tvinga världen till underkastelse.
Deras politik har vi sett nog av med över 300 bombade flickskolor i Pakistan.
Dödandet av kvinnor i Afghanistan vilka har skolutbildning påminner om Pol Pots dödande av utbildade människor.

I det kommunistiska Albanien på 70-talet så tvångsklippte man turister redan på flygplatsen samt talade om för dem vilka kläder de inte fick bära. Då fanns det också en "vänster" som ställde sig upp och förklarade sig som lärjungar.
Samma sorts vänster finns fortfarande kvar i vårt land men nu har de slutit terroristerna till sin famn!

Att aldrig galenskapen tar slut.
Obama är det bästa som har hänt i USA:s historia och det har en del väldigt svårt att förstå eller att inse!

PS Från DN ikväll:

Det var en ödmjuk och märkbart tagen amerikansk president som strax efter klockan 17 svensk tid trädde ut i Vita Husets rosenträdgård för att kommentera det faktum att han tilldelats Nobels fredspris.

Efter ett inledande konstaterande av hur barn sätter saker och ting i perspektiv – ”pappa, du vann Nobels fredspris och det är Boos (hundens, reds anm) födelsedag”, som dottern Malia ska ha sagt i gryningen – påpekade Obama att han inte ser priset som ett erkännande.

- Det är inte ett erkännande av vad jag har uppnått, sade han och menade att valet av pristagare snarare visar på omvärldens förhoppningar på det amerikanska ledarskapet.

Obama var med andra ord tydlig då han markerade att det största arbetet ännu kvarstår. Sannolikt var syftet att på så vis också ta udden av den massiva kritik som redan riktats mot honom.

Lika tydlig var han då han sade att han inte tycker sig vara rätt man för utmärkelsen:

– Jag känner inte att jag förtjänar att vara i sällskap av den grupp personer som tidigare hedrats med detta pris.

Enligt Obama reflekterar valet av honom själv den värld vi lever i. USA är ett land vars agerande gör skillnad, därför blir hans roll som ledare också av extra betydelse.

- Jag kommer att acceptera priset. Men jag ser det som ”a call to action”, en uppmaning till alla nationer att vi tillsammans ska möta de utmaningar som ligger framför oss.

Kärnvapen, klimatet och människors rädsla för framtiden hörde till frågorna han räknade upp.

- Vi kan inte tolerera en värld där kärnvapen sprids. Vi kan heller inte acceptera de växande problemen kring klimatförändringarna, fastslog han bland annat.

Flera gånger upprepade han att världen måste enas för att vi tillsammans ska kunna lösa jordens problem. Han talade i egenskap av USA:s president, men det var uppenbart att han även försökte agera som en samlande kraft.

- Priset går till alla de som strävar efter rättvisa och värdighet.

Efter det kortare framträdandet smet Obama direkt in i Vita huset, undan reportrarnas frågor om vad han ska göra av pengarna. Svaret kom några timmar senare då han genom nyhetsbyrån AP lät meddela att han skänker hela summan till välgörenhet.

Enligt Norges statsminister Jens Stoltenberg kommer presidenten själv till Oslo för att hämta Nobels fredspris.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate