fredag, oktober 16, 2009

Internet är praktiskt och bra för oss musikälskare

I Ubuntu-Linux har det sedan lång tid funnits en filmspelare. I karmic -beta så funkar den mycket bra med direkt återkoppling mot bla You-Tube . Längre fram så ska det bli möjligt att koppla upp sig mot tex BBC osv
Jag roade mig med att söka på Count Basie ,ett av världens bästa storband genom tiderna. Ja, jag har nu suttit och lyssnat och tittat på denne gigant inom jazzmusiken i över en timme.
Det är då jag utbringar ett leve för den nya tekniken och önskar att fler i min generation vilka gillar jazz kunde använda sig av internet på ett förnuftigare sätt.
Många törs inte ens peta på en dator i tron att allt går åt h-e om de råkar göra något fel, andra tror fortfarande att en dator är någon slags "skrivmaskin" för brev och uppsatser!

Sen har vi sådana som skryter med sin "dumhet" och säger att en skrivmaskin duger åt dem!

Spotify har fullkomligt slagit ner som en bomb hos en del och visst är denne musikmaskin fantastiskt bra ! Söker man sig ut på internet så hittar man massor med "gratismusik" samlade i jukebox-liknande apparater. Idag lägger många musiker ut några spår i sin helhet från sina cd så att man kan lyssna på dem och skapa sig en uppfattning om dem och om man ev. vill köpa en skiva av dem. Eller som Kent ,där kan man på ett enkelt sätt köpa ner ljudspår som mp3 med högsta ljudkvalite . Man har sina låtar på ett par sekunder med en bra uppkoppling.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate