torsdag, oktober 08, 2009

Här är mitt liv!


Som vanligt vill jag säga att om du klickar på respektive bild så kan du läsa texten i större format!


Dessa bägge klipp ur tidningen i Malmö visar bla hur det var att bo i Rosengård och i synnerhet MKB. Om någon mot förmodan skulle tro att det var lättare att bo där på 80-90 talet så tror de fel.
Samma sak med jobben, det var tufft i ett Socialdemokratiskt styrt Malmö där man långt tidigare än uppåt landet skar ner på dagis-ålder o sjukvården! Visst var Malmö oerhört utsatt på den tiden med nedläggning av det stora Kockums där över 7000 man fick gå över natten. Problemen med för många invandrare fanns redan då och det kostade staden oerhört mycket vilket många andra städer slapp.
När jag jobbade på Europas största långvårdssjukhus ,Värnhems sjukhus, så gick kvasten ordentligt. På stora avdelningar med ca 50 patienter så tog man bort badet,sjukvårdarna, terapin osv.
Alla deras sysslor skulle vi sköta på avdelningen. Om en patient måste till MAS för annan undersökning så fick vi släppa till personal vilket innebar att ett sjukv.bitr. skulle ha hand om 13 patienter. På vår sida hade vi 11 matningar och det fungerar inte med en personal.
Ofta blev det på snudd på vanvård och svält!

Samma sak inom hemtjänsten där jag var i många år. Halvering av personal och stränga order om att aldrig få gå ut med någon patient.
Dessa år har satt sig i mitt minne och när man idag klagar så känner jag igen mig hur det var i Malmö för rätt så länge sedan.

Intet nytt under solen!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate