torsdag, oktober 08, 2009

Här är mitt liv del 2 (Malmö)


När jag hade arbetat nästan 15 år inom vården på olika ställen,långvård på Värnhems sjukhus,lungkliniken på Malmö Allmänna och hemtjänsten Kirsberg så var det dags att gå vidare.
Det blev Kirsebergs stadsdelsförvaltning där jag fick sköta receptionen. Ett arbete där man verkligen fick hålla många bollar i luften. Televäxeln,kunderna till socialen,inregistrering av olika ärenden tex fyllerifallen i stadsdelen. Plus tusen andra ärenden och då ingick att vikariera på kronofogdens gods då o då, där tog jag hand om utmätt gods samt såg till att inköpare och ägare kunde hämta ut det beslagtagna godset.

Efter ett par år med låg lön, jag kom upp i 11.500 i månaden på heltid, så ville jag ta ett annat arbete på natten med bättre inkomster.
Sagt och gjort så lät jag mig värvas till att jobba på ett nytt härberge för manliga missbrukare. Celsiusgården öppnades bredvid gamla Värnhems sjukhus, gamla trakter för mig.

Nu började tre mycket tuffa år för mig.Första året flöt på rätt så bra med max 15 "gäster" och tämligen lugnt. Nåja,rutorna krossades en morgon i tre olika omgångar. Polisen släppte nämligen vettvillingen två gånger samma morgon så att han kunde slutföra fönsterkrossningen. Rättegångar följde där jag var tvungen att vittna. Någon ersättning fick jag inte eftersom jag fick gå dit på dag tid då jag inte jobbade. Domaren sa ju att jag arbetade natt och inte förlorade något!
Mitt svar blev inför sittande hovrätt att jag aldrig mer skulle anmäla någon så att det blev rättegång. Jag gjorde aldrig mer någon anmälan!

Sen var det dags att flytta till större lokaler med härberget och det blev ute på Malmö Östra sjukhus. Snabbt var vi uppe i 30 boende och första tiden var jag ensam med dessa mycket oroligare killar. Hoten kom ofta eftersom jag var tvungen att avvisaen del av de boende vilka kom dit påverkade. Det är ju inte så trevligt att mitt i natten när blåsten viner inte bli insläppt.

Började känna mig mer o mer hängig och mådde dåligt eftersom jag knappt kunde sova när jag kom hem.
Efter besök hos läkare så visade det sig att jag hade två blödande magsår samt sjutton ärr i buken efter gamla sår. Då mår man inte bra.
Tyvärr så tycker jag att jag fick usel uppbackning av min chef där, han var ute efter karriär efter att ha tröttnat på att ha underordnade arbeten. En kille som tidigare hade varit mycket aktiv på sin arbetsplats vid en strejk men som sagt ibland gör folk andra val i sitt liv och går över på andra sidan.

För att göra denna långa historia kort så kan jag berätta att det efter tusen turer blev pension för mig.Pension och skilsmässa vilket gick hand i hand!
Nu fick jag chansen att äntligen flytta från Malmö efter mina 26 år där.
Underbart och livet har kommit tillbaka!

Ångrar ingenting men skulle kanske ha gjort vissa saker på annat sätt idag!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate