söndag, oktober 25, 2009

Friskolorna!

I kvällens Agenda sa Mona Sahlin att SAP inte skulle ta bort friskolorna trots att en hel del medlemmar ute i landet pläderar för detta. Däremot så trasslade hon in sig i ett resonomang angående lämpligheten att få gå med vinst.Hon hävdade att de skolor som redovisade lite höga vinster (?) också hade en sämre skola än andra. Bland annat menade hon att maten var sämre och att det kanske inte fanns tillgång till gympasal osv.
Inga bevis utan bara ett tyckande .
En kedja av skolor med över 10.000 elever visades upp. Skolan ägdes av riskkapitalister och enligt S-politiker i Skellefteå så var det ingen bra skola. De hade utbildningar till yrken som inte fanns på orten. Tanken att de elever vilka valt sådana linjer också kanske har tänkt igenom det hela och vill flytta från staden när de är färdiga med sin utbildning sa ingen något om.
Det var ett John Bauer-Gymnasium. se deras hemsida: klicka här

Överhuvudtaget ställdes aldrig frågan till partiledare Sahlin varför föräldrar och elever ser till att söka för sina barn till dessa "så dåliga" friskolor?

Om de är så dåliga som Sahlin säger så borde alla gå kvar i den kommunala skolan eller hur?
Det är väl inte så att den kommunala skolan är ännu sämre? I såfall så faller ju ansvaret på den regering hon satt i innan den borgeliga fick tillträda för att städa upp!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate