tisdag, september 15, 2009

Att serva Windowsdatorer kan var knepigt!

Två dagars tufft IT-jobb!


I tvenne dagar har jag flaxat fram och tillbaka till olika internetanvändare. Den första hade en dator som var så seg så att hon inte kunde använda den. Xp installerat så det var bara att börja från början och rensa. Använder då ett bra program från Toni Helenius i Finland, Easy Cleaner.

Hittade 15.000 onödiga filer samt ett par hundra registerfiler som var kass. Dubbla viruspaket i apparaten osv. 5 timmars jobb sen var datorn som ny!

Microsoft är så omständiga att sköta om när det inte är gjort på lång tid. Massor med updates att ta ner! Skäpfiler överallt. Ett dåligt defragment-program. Finns bättre på webben,tex MyDefrag!



Idag så var jag på kursgården där det finns 10 PC. Två med Vista och för mig är det bara skit med Vista. Onödigt krångel i det mesta. När 7.an kommer så ska jag se till att få dem uppgraderade. Har ju kört 7:an sedan början av året och den funkar bra!



Nästa jobb var hos en man som inte kunde få sin e-post att funka sedan han gått över till Stockholms-Hem (telia i botten).

Massor med kontakter från hans del till supporten . Han sitter där tillslut med tre olika papper med siffor och koder. Hjälp! Nå ,jag försökte med alla men ingen gick!

Suck, gick då ut på hans "Mina sidor" på Telia och ser då ett helt annat nummer som användare.Testade på webmailen och där gick det bra.

Bara gå in och ändra samt testa lösenorden. Två försök så träffade jag rätt.Såg då till att installera Thunderbird åt honom sen var allt frid och fröjd.

Skönt att komma hem till sin egen Ubuntu och slippa allt krångel med datorn.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate