söndag, juni 07, 2009

Valet av browser!

Firefox,Chrome,Seamonkey,Opera, Safari,K-meleon eller Internet Explorer mfl. På windowsplattformen så finns det en uppsjö av webläsare. Samma sak är det på Linuxplattformen men där finns det ett par till tex Epiphany,Galeon osv.
Alla "tävlar" om att få flest användare. Det som är viktigt är att de som står bakom dessa browsers också är på alerten och täpper till säkerhetsluckor snabbt när sådana upptäcks.
Firefox har varit en välsignelse därför att den ger användaren så stora möjligheter att forma browsern till ett personligt verktyg i allt från hur den ser ut och vilka funktioner den ska ha.
Tex kan man genom ett tillägg på ett enkelt sätt spela in den musik man kanske för tillfället lyssnar på via en radiostation!
Microsofts Internet Explorer har i deras ögon varit något som användaren inte ska röra. Den ska se ut som den alltid har gjort och innehållet har fram tills nu varit trist o tråkigt. IE 8 som nu finns har bättrat sig och hela Microsoft har fått skärpa sig på en rad punkter. Mer gratisutrymme och produkter som är mycket mer användarvänliga nu tex Live-paketet.
Det är bra med konkurenns!
Nu ser jag en uppgift i en dator tidning att:
Enligt statistik från Net Applications använder nästan 18 procent av internetanvändarna fortfarande Microsoft Internet Explorer 6, den version som släpptes i augusti 2001. Det är snart åtta år sedan och sedan dess har det som bekant hänt en hel del på internet, inte minst när det gäller säkerheten.

Har de inte vaknat upp dessa användare och insett att utvecklingen har fortsatt? De vet uppenbarligen inte hur man klickar på update och får ner de senaste säkerhetsuppdateringarna!

Även om Linux är ett "säkert" system så får vi med jämna mellanrum också uppdateringar och uppgraderingar av allt från grundsystemet till våra browsers!

Ser vidare i tidningen att EU-valet gick riktigt illa i Holland och England där främlingsfientliga partier gick framåt. Mekanismen är ju som så att med lågt valdeltagande så får obskyra småpartier chansen att komma in.
Vidare så stod det att i våra invandratäta områden ligger valdeltagandet lägst i vårt land. Det närmast politiskt morbida inträffar då, de gör med sin ickehandling att Sverigdemokraterna kanske kan komma in i parlamentet.
Att överhuvudtaget inte rösta är bara ett bevis på att man själv har ställt sig "offside" i vårt liv.
De mest konstiga åsikter och tyckande har massmedia uppvisat de senaste veckorna. Rekordet slogs väl igår av en tillrest skåning med fotbollströja på sig. Han visste inte ens att det var val! Hur fan kan man leva så långt borta från verkligheten!
I hans fall så var och är nog fotbollen ett "opium" för folket!!!
När man hör folk från våra norra delar av landet tala om EU så är det för mig skrämmande lyssning.
De låter som kvarlevor från urtiden där de bara ser sig själv och sin by. Trist i sammanhanget är då Vänsterpartiets agerande i såna trakter, de stryker medhårs så som alla populister alltid har gjort för att få röster.
Man skjuter alltid in sig på att avgiften är högre till EU än vad vi får ut!! Hur kan man tro att alla som är med i EU ska tjäna på det?? Ska de bara trycka nya pengar och dela ut?
Var finns solidariteten med de fattiga i våra andra länder i Europa?
Det är beklämmande att åse hur vänsterfolk har förfallit till en nationalism av sämsta märke!

Att yttersta högern i alla länder är emot EU kan jag begripa , de är ju alla uttalade nationalister och vill vara sig själv närmast. Ordet solidaritet existerar ju inte för dessa!

Jag är glad över att många av Europas folk har fått det bättre under EU men som sagt var det finns oerhört mycket kvar att göra tex den galna jordbrukspolitiken och därför behövs alla människors röster i EU-valen.

PS Jan G. kräker på författaren Lars Gustavsson i dagens AB. Finns det någon så urbota högfärdig skribent så som Jan G, jag bara frågar?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate