fredag, juni 12, 2009

Min polare Bengt är död!



För ett tag sedan var jag och hälsade på Bengt när han låg på Dalens sjukhus.

Jag såg på en gång att slutet var nära, jag har jobbat bla på Malmö MAS Lungklinik och man får blick för hur en människa mår.
Nå, Bengt kom upp ur sängen och i sin rullstol. Lugn och tänkande men svag. Vi hade ett långt samtal om hur det var att hamna i den sitsen som han satt i.
Han visste att klockan klämtade för honom! Det är ingen ide att försöka köra med något fusksnack i sådana här lägen.
Bengt var en kille som hade varit jorden runt som sjöman. Hoppade av i vissa länder och gav sig ut på luffen. Han var en av de få som jag kände vilken hade luffat i Japan.
Och så hade han liksom jag bott i Eskilstunatrakten och kände stan väl. Vi hade alltid något att språkas om denna stad om nu samtalsämnet uteblev för stunden.

Bengt var född Jämte och kunde ibland när vi satt ner sjunga på jämtländska för mig. Ett annorlunda språk mot allt annat jag hört!
Att kämpa mot en svår lungcancer är bland det svåraste som finns och utgången är nästan alltid given. Jag kan känna mig arg på dessa f-b cigaretter när jag vet hur många rökare som till slut får lungcancer. En dag när jag just skulle åka till Eskilstuna så gick jag fram och åter på perrongen. På en minut räknade jag till sex rökare och samtliga var kvinnor!!! Inte en enda man stod och rökte.
Hur många av dessa sex kvinnor kommer liksom Bengt att avlida pga sin rökning???

Far i frid Bengt , du var en mycket bra kamrat!!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate