måndag, maj 25, 2009

Massakern på Himmelska Fridens torg

Nu har tjugo år gått sedan KKP (kinas kommunistiska parti) överföll och dödade över 2000 människor i Beijing. Jag bodde vid den tiden i Malmö och var politiskt verksam inom dåvarande solidartitetspartiet. Vi liksom många andra organisationer reagerade starkt på dessa otäcka händelser. Folket med studenterna krävde bara att de skulle få mer inflytande över politiken. De avsåg aldrig att störta regimen men kommunister vid makten ser alltid våldet som enda utvägen och så blev det också inför en häpen värld. Såren har inte läkt och de föräldrar som fick sina barn dödade har ej fått ett enda svar från regimen på frågan om varför de tillgrep militära medel.
I vårt land så har Kina en följsam person som fortfarande hävdar att Kina gjorde rätt, Jan Myrdal även känd som Pol Pot anhängare.
Han har tagit som sin livsuppgift att försvara bödelsvälde. Han försvarar Stalins utrensningar lika fullt som övrigt kommunistiskt våld.
Till skillnad från enögda eftersägare så visade Malmövänstern ett enat uppträdande och samlades till en stor demonstration mot Kinas våld och mord på oskyldiga. I kvällen dokument på tv2 så visades för första gången hur ohyggligt militären gick fram dessa dagar för tjugo år sedan. Skam åt Kina,skam åt kommunisterna och skam åt denna regim som idag inte tar sitt ansvar inför folket!

Posted by PicasaKlicka på dokumentet för bättre läsbarhet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate