tisdag, april 28, 2009

Nu har SJ-styrelsen sällat sig till roffarna!


"SJ:s vd Jan Forsberg fick förra året ett kraftigt lönelyft. Och nu inleder det statliga tågbolaget ett nytt, omfattande besparingsprogram.

Forsbergs grundlön höjdes med nio procent till drygt 3,7 miljoner kronor. Det innebär att SJ-chefen sedan tillträdet 2002 fått se sin lön, som då låg på strax under två miljoner, nästan fördubblas."


Det här publicerades för exakt en månad sedan och idag går SJ ut med följande meddelande till sina anställda:

"Kostnader ska pressas och uppsägningar av personal kan inte uteslutas"!


Sen kommer det vanliga svamlet om att samtal pågår med facket. (Sweco)

Nyss anställde man personal men nu är det dags återigen för femtielfte gången att sparka folk eller att göra scheman som sliter ut folk så att de ändå försvinner på ett eller annat sätt.

I detta läge så får Jan Forsberg stor lönehöjning. Snacka om bra tajming som vanligt i dessa kretsar av ryggkliargubbar. Det är i det här fallet Ulf Adelsohn som kliar på för fullt, nåja han har ju några kronor extra han också för att leda SJ:s styrelse.

En annan av Sveriges ledande tävlingshannar ,Volvochefen Johansson, kanske kunde ta och köpa upp hela SJ? Ja, nu när hans bolag inte går så bra så kunde väl AB Volvo ta hand om SJ och få det att fungera under tiden han väntar på att biltrafiken och försäljningen av lastbilar fungerar igen?

Sen kan de väl lägga ner SJ för gott och så får vi åka buss istället. Volvobuss förstås!





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate