fredag, april 17, 2009

Domen i dag!

Ett rattfyllo sätter sig i sin bil och kör ihjäl en person, detta liv är värt ca 3-4 månader i fängelse beroende på vilken rätt i Sverige som dömer.
Att fälla Pirate Bays fyra killar till ett års fängelse samt 30 miljoner kronor i böter är ett hån mot all rättvisa.

De har inte ens haft filerna på sina servers de blir dömda på!
Pirate Bay har inte varit annorlunda än så många andra ställen på nätet där man också finner musik.
Personligen har jag ett 20-tal adresser där jag finner massor med musik. Jag har själv lagt upp tusentals med mp3-or från mina egna dyrt köpta skivor! Vill jag att någon av mina polare ska få lyssna på dem så tänker jag ge dem chansen!

Om Sveriges rättvisa kan fälla Pirate Bay så borde de åtala Google,Yahoo,Microsoft,Blip.fm, Imem, osv! Alla bredbandsbolag borde också fällas!

På alla ställen finns det möjligheter att få tag på musik, många är de artister vilka själv lägger ut sina låtar därför att de till skillnad mot bolagen har förstått mekanismerna på oss tilltänka köpare.
Gillar man en skiva eller en artist , då vill man ha orginalet med bäst ljud! Senast köpta dyrgripen för mig blev Miles Davies jubileumsplatta . 50 år efter inspelningen kommer en tredubbel utgivning ut. Inte fanken vill jag bara ha vissa låtar som mp3, nej,nej, hela klabbet ska jag ha.

Dessa gammelgubbars inställning är så fel.De tror en massa om saker de inte ens kan bevisa.De säger att de förlorar pengar på nedladdningen.
HUR KAN DE VETA DETTA??
Folk kanske ändå inte hade velat köpa deras dyra produkter?

Redan på 90-talet så fanns det en sajt som kallade sig mp3.com,de visade på ett tidigt stadium hur man kan använda internet och ny teknik. Inte fasen visade de stora bolagen minsta intresse för denna nya teknik, nej de bara körde på i gammal stil.
I USA lancerade man LP i slutet av fyrtiotalet. I Sverige dröjde det många ,många år innan man kunde köpa dessa LP. Samma sak var det med Cd-skivorna. Jag minns när jag hade en enda liten affär i Malmö som själv importerade CD från USA. När man frågade de stora handlarna så trodde de inte på den nya cd-tekniken.
Så har det väl varit med skivbolagsdirektörerna också skulle jag tro.
Vi hade ju en sosseminister en gång som trodde att dator och internet bara var en dagslända!!!


En eländig dom har idag fällts och inte går skivbolag eller artister ut som några vinnare om de skulle tro detta.
Nu blir vi pirater allihopa och gömmer oss på Internet!!

Läs svd: klicka här

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate