lördag, mars 14, 2009

Pengar är inte allt

Trots det så måste man ha pengar så att man fixar livets nödtorft. Har man en pension på under 10.000 idag så får man väl försöka leva så gott det går. Visst fixar man till detta utan att svälta eller leva dåligt. Klart som korvspad är ändock när man läser tidningen och ser på nyheterna så förbluffas man av alla ofantligt stora summor man bollar med där vad gäller allt från politiker till direktörer.

Ja, inget är nytt under himlen. Minns fd finansminster Sträng som också slutade som miljonär med stor dyr fastighet.
Göran Persson är väl inte utfattig heller men i Wallenberg mfl klass kommer de aldrig upp till!

AMF Pension är på tapeten just nu med stora miljonprogram till sina chefer allt medan man sänker pensionen för de som har betalat in sina avgifter under åren.
Att sen börja hojta om att de som sitter nere i EU med sina 88.000 i månaden är ju småpotatis. De får förresten betala skatt två gånger. Först därnere sen hemma i Sverige så det blir inte så hög timmpenning. Så roligt är det nog inte heller att bo i Belgien .

Nej, det finns värre gossar och flickor att syna i sömmarna! Det som många har påtalat är ju deras fullkomliga dumhet att i dessa tider försöka sno åt sig såna jättesummor. Kan de verkligen vara så smarta som många tycks tro att de är bara för att de har hamnat på dessa poster.

Vattenfalls chef har i många år klämt in en massa extra bonus med sossarnas goda minne,de skapade massor med regler redan när de satt vid makten som gynnade de bäst betalade!

Nej, historien har tyvärr visat att vem som än sitter vid makten så skapas regler som gynnar makteliten.
När man kollar upp tex Östtyskland så såg man samma sak där bland ledarna. Honnecker hade guldkranar i sitt bad och levde ett liv så fjärran från sin befolkning. Samma i Sovjet där tex Bresjnev ägde över 40 lyxbilar!

Även i det lilla så finns regler som skiljer ut tex Riksdagmän från oss vanliga.De har fri läkarvård,fri medicin,fria resor,pension efter en kort period osv!

"Sockrade mantelkulor" kallade Mao detta. Han påvisade något som han själv inte ens följde. När en människa börjar klättra uppåt så börjar de umgås med andra människor mot förut. De får andra värderingar sig till livs varje dag.Äter annorlunda, läser annat, får mer förmåner och mer pengar. Då börjar man tubba på sina värderingar!

Det är då man börjar värna om sin position , går med på kompromisser . Kort och gott, man förvandlas som individ!
De första åren så kanske man har förståelse för "vanliga" människors verklighet men det kommer en stund i ens liv då man tappar kontakten med vardagen utanför sina palats!

Palme visste mot slutet inte ens vad en liter mjölk kostade.

Bankdirektörer och industrifolket har återigen uppvisat att de har tappat kontakten med verkligheten!

Gott folk , rösta med fötterna, det är det enda som hjälper.Flytta tex pengarna från de mest giriga bankerna!

Det språket förstår dessa herrar och damer!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate