torsdag, mars 19, 2009

Fattigdom?

Jag får fortfarande in en del mail från personer som verkligen avskyr mig och mina åsikter om fattigdomens vara eller icke vara i Sverige.
När de gäller att de är fattiga så menar jag att de har ett felaktigt språkbruk. De kanske har mindre pengar ut varje månad än vissa andra. Men fattiga finns det verkligen inte många i vårt land. De som är fattiga är tex de Rumäner som försöker försörja sig genom att spela på stan ,några trudilutter då o då för de jäktade som springer förbi deras ledsna ögon.

De flyktingar som måste gömma sig är också fattiga och lever ett eländigt liv långt ifrån det liv som vissa svenskar säger är "fattigt!
Jag minns när jag bodde i Skåne och var tvungen att lyssna på Skånepartiets radio pga av att jag själv sände från en annan station vilka bekämpade SP .
Där satt folk och också gnällde över sin fattigdom men när vi kollade upp dem så bodde de i radhus och hade ny Volvo och levde mycket gott.
Kollade upp pensionerna på en del och såg till min förvåning att de hade mer ut i kontanter än vad jag fick som vårdbiträde !!!

Frågan är då varför man säger att man är fattig för att i samma ögonblick säga att invandrarna får alla pengar! Det är lågt , jävligt lågt, värre än Glocalnet!

Jag vet hur jag som sk "fattigpensionär " lever och kan nog utgå från denna norm. Ingen torde väl på fullt allvar mena att jag skulle kunna leva på en hög pension efter så många år i ett yrke som sjukvårdsbiträde eller vårdbiträde med ibland scheman på 70 % av full tid?

Idag ringde jag till min läkare (privatvård) och fick tid. Ja ,tid idag! Frikort på vård eftersom jag uppnått 900 kronors gränsen . Medicinen kostade mig blott 11.50 eftersom jag snart har frikort på Apoteket. Kom sen och säg att vi inte har det bra i vårt land!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför satt du och kollade upp människor som ringde till Skånepartiet? Har du inget liv? Sköt dig själv för helsike och ge blanke fan i vad folk hittar på.

hogrelius sa...

Anonym som vanligt , höll jag på att säga, har inte förstått något av denna blogg.Jag är ledsen att du inte kan läsa innantill!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate