torsdag, mars 12, 2009

Debatt Svt 1

Jag brukar inte se debatt på svt därför att programmet nästan alltid urartar till gap o skrik och osaklig odemokratiskt käbbel. Nå, ikväll skulle sista delen handla om vänstern och antisemitism.

Så här presenterar svt programmet:

Janne Josefsson med gäster i studion från Göteborg. Del 9 av 17. Är vänsterns kritik av Israel förtäckt antisemitism, lyckas man inte hålla rent inom vänstern? Det hävdar borgerliga kritiker och ledarskribenter. Och samtidigt sprids bilden av Sverige som en antisemitisk apartheidstat. I Debatt möts bland andra Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, debattören Dilsa Demirbag-Sten, ung vänsters Ida Gabrielsson och Per Gahrton. Men också, behövs det särskilda dagis för barn till homosexuella föräldrar? Det tycker RFSL som möter kritiker i studion. Programledare: Janne Josefsson.

Även i SVT1 13/3, SVT24 13/3, SVT1 15/3 och SVT24 18/3. Sänds även i SVT HD

Textat sid. 199

BREDBILD

Till HemsidanSe Video


Ja, hur blev då debatten? Jo, exakt så som jag trodde med ett undantag. Per Garthon var mer kolerisk än någonsin. Kallade tillslut Per Gudmunsson för gangsterjournalist eller något liknande.

Ingen från vänstern ville höra talas om faran med tex Hamas i deras demonstrationer, någon sa att de inte fick gå med och att inte den gröna flaggan fick föras med . I ett andra andetag så sa samma person att vi kan ju inte ta bort flaggan. osv.
Vänstern vill inte på något sätt se faran med ett ökat inflytande från antisemitiskt arabiskt håll.

De menar att den här debatten tar bort fokus från själva grundfrågan . Israels felaktiga politik gentemot Palestinas folk. Visst blir det så men vem i hela friden ska då se till att det också blir fokus på vad som händer i Sverige och i synnerhet i sådana demon som den i Malmö. Vänstern och Palestinagrupperna tycks inte bry sig ett dugg vilka som går med och vad man skriker i dessa demonstrationer!

När vänsterföreträdare framställer sig som de enda som "bryr" sig om Palestinas folk då låter man som ett bortskämt barn. Ska man käbbla på samma nivå då får man väl fråga vem som bryr sig om alla döda barn i FolkRepubliken Korea? Eller alla våldtagna kvinnor och dödade barn i Afrika?

I många ,många demonstrationer jag gått i fattades vänstern. Och det var tex när Sovjet bombade Afghanistans folk,i många år så gick man inte med Fnl-gruppernas demon mot USA.Inte har man heller sett en stor demonstration för Tibets förtryckta folk????

Ett parti såsom vänsterpartiet har än idag i sin ryggrad att man stödjer bara "utvalda" frågor.
När historien så har passerat dem tex Sovjet eller Berlinmuren, då kan man ta avstånd.
Medan förtrycket pågår (Farc tex) då kan man stödja på samma sätt som när man hade partiförbindelser med alla diktaturländer under många år, ja , faktiskt ända fram tills de föll av det inre trycket från folket.

Det sitter unga människor i V som nog inte har förstått vad som döljer sig i ett parti som aldrig riktigt har gjort upp med det förflutna.
Om jag får leva tio år till så ska det bli intressant att se vad de som nu är unga kommer att ta avstånd från i den politik man nu för!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate