torsdag, februari 05, 2009

Vindkraften under socialdemokratin!

Ca 75000 människor har röstat på AB:s sida kl00,30! Något för Sahlin att begrunda!

Sverige ligger idag på bottennivå i Europa vad gäller vindkraft. När SAP splittrade kärnkraftsomröstningen 1980 så var de mycket medvetna om vad de gjorde. De ville bygga kärnkraften men kröp bakom ett resonemang om att man i framtiden skulle stänga kärnkraften.
Ingen ville eller kunde satsa ordentligt på vindkraft på samma sätt som tex Tyskland eller Danmark.
Dagens besked från Alliansen är smått fantastisk, man bygger ut vindkraften ordentligt de närmaste åren. Vill någon bygga nya kärnkraftsanläggningar så får de göra detta, dock utan statligt stöd som det var under socialdemokratin.
Vindkraften får stöd av staten!

Däremot får man inte ha mer än de tio kärnkraftverk som finns nu, det innebär att man måste stänga ner gamla verk först.
Byggandet av nya kraftverk kommer att innebära större säkerhet. Dessutom visar all forskning att man kommer att förbränna uranet hundra gånger bättre mot förut!
Det kommer att bli möjligt att ladda med avfall som bränsle!
Den förkättrade förvaringen blir då lättare och mindre farlig!

Mona Sahlin går på tvärs med stora delar av den tunga fackföreningsrörelsen vilken värnar om sina medlemmars jobb. Var och en kan ju ställa sig frågan varför hennes parti har varit så dåliga på att bygga ut vindkraften under alla år vid makten?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate