fredag, januari 02, 2009

SAP vs Alliansen

"Regeringen är på rätt väg nu när deras rekryteringar har samma andel kvinnor och personer med utländsk bakgrund som befolkningen, men ännu mer skulle kunna göras. Det säger DO Katri Linna. Hon kan se skillnader mellan departementen i hur rekryteringen går till. Av de 78 topprekryteringar som regeringen ansvarat för hittills har hälften tillsatts genom någon typ av annonsering och bland dem är kvinnorna i majoritet. Där dyker också de flesta utlandsfödda upp.

Av finansdepartementets 16 rekryteringar är tio kvinnor, de flesta landshövdingar. De utses fortfarande slutet och flera av dem har, i likhet med regeringen Perssons utnämningar, politikerbakgrund. Men där bara fyra av de 21 tidigare landshövdingarna var kvinnor är sju av de tio som den nya regeringen hittills tillsatt det."

Det här är intressant när man jämför med socialdemokratins tidigare val av både landshövdingar och andra på sk höga poster.

SAP är ett parti som försöker att framstå som så modernt och radikalt men när man granskar deras politik så håller inte de måttet.

Under alla år har de hållit kvinnor i ett klassiskt underläge både på arbetsmarknaden och på andra ställen i vårt samhälle. Lönemässigt så kunde inte sjukvårdens anställda hävda sig i löneförhandlingarna så länge som sossarna satt och styrde. De satt ju med sitt folk även i facket och sa man nej från regeringen Persson så blev det samförstånd mellan facket och tex landstingen som ofta styrdes av sossar ihop med V.

I senaste förhandlingarna så vet vi nu att sjukvårdens anställda äntligen fick ett bra avtal.

Överhuvudtaget så har länder med sk socialism på dagordningen det illa ställt med kvinnofrågan. Mans och gubbvälde rådde och råder överallt ,minns bara Sovjets ledare.

Nu har den borgeliga regeringen givit sig sjutton på att förändra vårt samhälle på den här punkten och det ekot idag uppvisade genom sina undersökningar är ett mycket bra reslutat.

Det är bara på kulturens område som männen totalt dominerar. Vår kulturminister som är kvinna får underbetyg. Så många kvinnor det finns inom hela kultursektorn så borde väl Adelsohn departement se annorlunda ut tycker man!

Tack för en fri radio med P1 i spetsen!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate