fredag, december 05, 2008

Teknikens miljövänliga utveckling

Det är bra för miljön att CD skivor försvinner. Varför använda en massa metall i onödan när annan teknik finns att tillgå i form av filer ? (Mp3,AAC,Ogg mfl)
Samma sak är med själva datorn, den behövs inte i hemmen!
Inom en snar framtid så har vi bara skärmen och tangentbordet kvar i våra hem. Sun AB håller på att utforma ett system där de kommer att ha tillgång till kapacitet för att lagra på stordatorer åt hem och kontorsanvändaren.
Som konsument så hyr man för en billig penning in sig på deras dator med ett konto där man kan lagra det man vill.
Miljövänligt och bra!

Många kommer att motverka detta men det sker ju tack vare att de har ekonomiskt intresse av att fördröja den tekniska utvecklingen på samma sätt som vi har sett skivindustrin agera.
Det är sorgligt att riksdag och statsmakt har ställt upp på detta spel men sitter det okunnigt och ofta äldre människor på dessa poster så är det inte underligt att det blir så.

I viss mån ser man samma underliga mönster vad gäller bilindustrin. De bolag som sitter i USA;s knä tex Volvo och Saab, har ej heller följt med i den utveckling mot moderna bilar med låg bränsleförbrukning och låg vikt.
När folk inte vill köpa produkten då måste man ställa om tillverkningen så att efterfrågan stiger.
Nu dör man sotdöden under rop om att staten ska gå in med miljarder. Slöseri med pengar!
Låt marknaden råda så som de själv alltid har hävdat!

Bilen är många gånger trevlig och bekväm att ha men samtidigt så oförnuftigt att alla ska ha en eller till med två bilar i hushållet. Man kan hyra bil när man behöver en bil. I våra storstäder kan man åka kollektivt.
Ur miljöperspektiv måste bilismen bekämpas det ställer de flesta upp på. Ofta är det bara tomma ord för de har samtidigt en bil som de använder varje dag.

Om fler använder kollektivtrafik så ökar efterfrågan och då inser "marknaden" att man ska satsa på utbyggnad av denna. Mer järnväg och spårvagnar kommer då att byggas.
Det var satsningen på bilism som satte igång den stora slakten på spårbunden trafik på 50-talet!

Nu vill vi ha en återgång till bra kollektiv trafik och den ska vara både billig och punktlig!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate