onsdag, december 03, 2008

Nattöppet dagis krävs av S-V-Mp

Oppositionspartierna har haft samarbetsproblem under hösten, men på ett område har de enats.
På Newsmill skriver vänsterpartiets Josefin Brink, socialdemokraten Nalin Pekgul och miljöpartiets Esabelle Dingizian att man vill se en ny föräldrarförsäkring som lägger ett större ansvar på papporna.
”Vi ger ett klart besked, vi vill se en föräldraförsäkring som innebär att papporna tar ett ökat ansvar för barnen”, står det i debattartikeln.


Kvällsöppet dagis

Oppositionen vill även att en ny lag skall tvinga kommunerna att ha en barnomsorgsverksamhet som är öppen på kvällar, nätter och helger – så kallad nattis.
”Det är givet att barnomsorg för heltidsarbetande föräldrar ställer mycket höga krav både på kvalitet och på tillgänglighet; barngrupperna får inte vara för stora, personaltätheten måste vara tillräckligt hög, öppettiderna måste vara generösa. Med dagens arbetsmarknad innebär detta att omsorg ska finnas tillgänglig alla tider på dygnet”, står det i debattartikeln på Newsmill.


Stackars barn som ska tvingas till detta. Vem frågar barnen  vad de vill?

Vi har nu under de senaste 40 åren kunnat se hur våra barn i sverige får astma, allergier och diabetes.

Tonåringarna mår sämre än någonsin och antalet förtidspensionerade unga har aldrig någonsin i vår historia varit högre.

Diabetes vet vi idag att det är stressade barn som får! Får de svår infektion när de är ca 1 år så bidrar detta sannolikt .  På dagis blir barn ofta svårt smittade i början, jag själv har varit med om att två av mina barn har hamnat på barnsjukhuset efter ett par veckors inskolning på dagis.

Nästan alla barnläkare anser att barn ska vara tre år när de ska börja på förskola pga av alla dessa sjukdomskäl.

Att plädera för nattis verkar i mina ögon som rena rama barnmisshandeln, barn ska ligga i sin egen säng hemma med åtminstone en förälder hemma som trygghet.

Det är mestadels kommunistländer som har tillhandahållit barnomsorg dygnet runt, allt för produktionen.

Är det någon som kommer ihåg Anna Wahlgren med "barnboken"?  Hon försökte påtala att sveriges kvinnor  blev grundlurade av stat och kapital att arbeta stenhårt i produktion av alla slag.  Billig arbetskraft helt enkelt som slet ut sig! 

Nej, kasta detta eländiga förslag på soptippen genom att inte rösta på något av dessa partier!

1 kommentar:

Therese sa...

Jag håller inte riktigt med dig på detta område. Själv tycker jag att iden är mycket bra!

Många av mina vänner som arbetar skift på Holmens pappersbruk måste skicka iväg sina barn både till förskolan och till olika barnvakter som de måste sova hos, beroende på vilken skift de är inne på (skiften rullar ju)... Det tycker inte jag alls är särskilt bra!

Under natten sover barnen och är i princip inte medvetna om någonting annat.

Pedagogerna är lika viktiga för barnen oavsett om de är natt eller dag. De gör ju inte ett sämre arbete för att det är natt.

Om barnen känner trygghet under dagtid/vaken tid så vore det konstigt om de inte gjorde det under sin sovande tid.

Oftast då börjar föräldrarnas skift efter att barnen somnat och föräldrarna kan åka till "nattis" efter middagstid och Bollibompa och faktiskt till och med natta barnen själv.

Barnen kan dessutom få sovmorgon, vilket oftast inte går när föräldrarna arbetar under dagtid.

Vad föräldrarna missar är några timmar på morgonen och på förmiddagen innan lunch. Men dessa få timmar tror jag tar mindre skada på barnen än när de behöver slitas upp ur sängen kl. 05.30 bli släpade till förskolan. Äta frukost på förskolan och vara i en ljudnivå hela dagen som nätt och jämt vuxna orkar med =(

Barnen kanske inte är hemma förrän vid 17.30 tiden och den enda lilla stund föräldrarna hinner träffa barnen är vid middagen och vid sängdags.

Ett barn ska alltid känna trygghet oavsett vilken tid på dygnet det är.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate