torsdag, december 04, 2008

Anna och Beatrice

Aktuellt hade vår lagvrängande minister i studion ikväll , där det höll på att bara bli babbel av frågan om sk fildelning.
En fråga som alltid är felställd är att man stjäl pengar från en musiker genom att plocka ner en fil och lyssna på. Grejen är ju den att hur säkra kan de vara på att jag överhuvudtaget någonsin skulle ha köpt denna låt? Jag kanske tar ner den för att lyssna om den är bra och vill köpa den.
De kan inte göra någon förlust på något som aldrig har sålts och ej heller kommer att säljas till mig.

Sedan är det ju som jag har tjatat om så många gånger i denna blogg redan ett passerat stadium detta med fildelning. Jag vill inte ha filer på min dator längre! Det går ju att lyssna på den musik jag gillar ändå!
Finns massor med ställen där det finns miljontals låtar lagrade tex Chilirec.
Jag lyssnar dagligen på mina favoriter genom denna fullt lagliga variant av musikjukebox. All musik som passerar genom chilirec är musik där man har betalat musikerna stimavgift. Det är tillåtet att för egen del spela in musik om man vill. (Gamla bandspelartekniken med ny teknik)
Att musiken numera är lagda som filer är ju något som till och med Sveriges Radio använder varje dag i P3. De springer inte längre ner i sitt lager för att leta Cd. De har massor med musik idag som filer och den som sköter sändningen kan själv spela upp dessa filer så vi kan lyssna på musiken.
Om jag nu råkar sitta hemma med en dator och spelar in låten eller om jag mot förmodan har en bandspelare till hjälp så är det ju sak samma.

Om vi ska börja snacka i termer om fattiga eller rika när det gäller musik och den skatt som denna är, hur ska den fattiga kunna skaffa sig en samling av tex klassisk musik.
Det är ju svindyrt att köpa denna på cd idag!
Alla dessa riksdagsmän och de mycket högavlönade som det tycks drälla av i vårt land idag kan skaffa sig en diger samling musik utan att behöva bry sig om kostnaden. Hur i helvete ska en fattig pensionär någonsin kunna köpa en rejäl samling!
Då är alternativet att fildela en kulturell välgärning! Nå , nu blir det olagligt , so what!
Gå in på chilirec och regga dig .Efter ett par veckor när deras bandspelare har samlat ihop över miljonen låtar då kan du lyssna på allt det du alltid önskat att höra.
Själv har jag nu två miljoner låtar att välja på.
Vad säger du BeatriceAsk och alla andra politiker som idag tror att man kan stoppa kulturen!

Vad ska ni kunna göra för något för att hindra mig från att lyssna på musik?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate