fredag, november 21, 2008

Vårdskandal igen!

Jag har arbetat 20 år inom vården. Sjukhus,hemtjänst,härbärge...! När jag ser och läser i tidningarna om den sk vårdskandalen nere i Halmstad så suckar jag bara. Inser att det inte har hänt så mycket på detta område.
Hur skulle det kunna detta förresten , vi har samma sorts människor idag som när jag arbetade. (1980-2002).

Minns ett exempel från lungkliniken på MAS i Malmö. Jobbade på schema så klart och natten bytte av mig. Vi hade två olika nattlag men på det ena så arbetade det en sköterska i 40 årsålder. Skinn på näsan skulle en del säga men jag kände dåliga vibbar från henne. Ingen mjukhet eller vänlighet. Nåja , man kan sköta sitt yrke ändå till punkt och pricka. Vad jag la märke till särskilt vid helgerna var att de alltid då hade med sig en video samt massor med mat och dryck. Även öl!

Har de så lite att göra , tänkte både jag och mina arbetskamrater. En måndag morgon så kom jag in till en äldra dam klockan 7 på morgonen. Hörde att hon grät lite stilla och frågade henne hur det var fatt. Då brast det för henne och hon sa en sak som jag aldrig glömmer.
"Jag kommer från Tyskland och har upplevt alla fasor där under kriget men nu har jag ett helvete här som känns likadant!"
Hon var livrädd för ett par av nattpersonalen och särskilt den sköterskan jag talade om tidigare.

Hon fortsatte att berätta. "jag gjorde ner mig i natt och hon var så elak mot mig och svor och hotade mig. Titta här sa hon sen och vek undan täcket."
Jag tog faktiskt ett steg tillbaka när jag såg bajs kladdat på skenbenen och uppåt samt gammalt torkpapper ligga kvar i sängen. Den som hade utfört det här hade tydligen haft bråttom.
Jag gick till chefen och tog med henne till damen och jag må säga att denna sköterska bleknade om nosen och blev så f-b.
Den gamla damen såg vi till att få förflyttad en våning ner till en annan avdelning så att hon skulle slippa vara rädd.
Sedan blev det samtal med natten med hot om sparken vid ett enda klagomål till.
Nattsköterskan blängde på mig vid avlösningarna men hon sa aldrig något till mig.
Tyvärr hade jag inte fast anställning och några månader efter det här så sparkade de mig. Men det är en annan historia.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate