fredag, november 14, 2008

Vänsterns hyckleri!

Lars Ohly säger att om det blir regeringsbyte i nästa val så måste skatten för alla höjas igen!
Alltså alla, även de som tjänar dåligt. Detta för att kunna återställa avgiften på a-kassan till det som också rådde tidigare.
I verkligheten så har alla som arbetar tjänat på skattesänkningen oavsett höjningen av a-kasseförsäkringen.
Pengar är pengar och för mig är 2+2 fortfarande 4. Om man nu höjer skatten med låt oss säga tusen kronor i månaden samtidigt som man sänker avgiften på a-kassan med tvåhundra kronor , vad är då vunnet?
Hur i fanken kan medborgaren gå på något sådant och med hetta försvara en sådan politik? Är vänsterns väljare korkade eller vad beror det på?
I allmänhet kan man väl inse att det är bättre med en bra lön och slippa bidrag eller?
Bättre med lägre hyra och slippa byråkratiska bidrag. Bidrag som enbart gjorde att fastighetsägarna kunde höja hyrorna eftersom staten gick emellan med sina bostadsbidrag.
Samma sak med oss pensionärer. Ge oss en bra pension så att alla bidrag kan tas bort. Då skulle kanske FK kunna fungera bättre och ägna sig åt det som de är satta att syssla med, de sjuka!

Apropå försäkringar så visar det sig att hälften av LO-förbunden har tecknat separata a-kasseförsäkringar för sina medlemmar liksom tjänstemannaförbunden har gjort.
Metall har underlåtit detta och gnäller nu över att deras medlemmar drabbas av arbetslöshet och sämre ekonomi. Att se deras ordförande sitta i tv och gnöla säger bara lite hur det är ställt med tankeverksamheten hos hans medlemmar som röstade nej till denna försäkring.
Höj taket i a-kassan upprepar han han flera gånger under intervjun. Hans medlemmar får ju "bara " ut 18400 kronor från akassan!
Om de hade tagit och betalat denna extra försäkring som finns så hade hans medlemmar fått ut nästan 22000 i månaden istället.
Många är de som har suttit i tv o berättat hur de nu måste gå från hus och hem när de "bara" får ut dessa summor. Som pensionär med 9000 i månaden så blir man aningen förvånad när det framkommer att gnällspikens hustru har en lön på 25000 också.
Vad är det för fel på såna ? Kan de inte räkna?
I sossarnas Sverige har det blivit en slags "rättighet" att man ska ha bidrag och slippa tänka själv. Det visade sig här om dagen att stora delar av vårt folk inte har en aning om vad de har för pension längre fram. Reportern frågade en kvinna tex om hon inte kollade uppgifterna från myndigheterna. Nej , sa hon utan att skämmas, jag kastar bort kuvertet.

Lars Ohly vänder sig just till den delen av folket med sin demagogi och där går den politiken hem. Ohederlig politik som alla borde ta avstånd från , inte minst sossarna. Mona Sahlin försökte men då fick hon just metall och dess folk emot sig.
Det är inte lätt att vara Mona Sahlin i dessa dagar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate