fredag, november 21, 2008

Äntligen ska WMA-formatet väck!!!


MTG Internet Retailing

CDONs VD: Skivbolagen måste snabba på utvecklingen

2008-11-20 08:20

CDON öppnar MP3-butik och slänger ut WMA-format

Under lång tid har de stora skivbolagen gjort sitt material tillgängligt i det kundovänliga WMA-formatet, vilket kan förmodas ha ökat illegal fildelning. Det hävdar Mikael Olander som är VD för Nordens ledande e-handlare inom underhållning, CDON. I ett försök att få bättring slänger han nu ut alla WMA-filer och säljer endast det användarvänliga MP3-formatet.

- Skivbolagen måste se till att det finns legala nedladdningsalternativ i MP3-format. Om skivbolagen inte har lagliga alternativ som fungerar blir det omöjligt att vända den negativa försäljningstrenden för musikbranschen. Det är endast med lagliga alternativ vi kan få bukt på den illegala nedladdningen och här har musikindustrin agerat alldeles för långsamt, säger Olander.

När CDON nu uteslutande fokuserar sin försäljning av nedladdningsbar musik till MP3-format, finns 2,5 miljoner låtar till nedladdning redan från starten och fler adderas hela tiden. Bland de bolag som redan nu är med i CDONs satsning finns EMI, Sony BMG, Bonnier Amigo och Playground. Men det är enligt företagets VD absolut nödvändigt att få med alla bolagen om tjänsten skall bli intressant på sikt.

- Jag hoppas och tror att skivbolagen nu lyssnar på konsumenterna och ger dem användbara format.

En låt kostar i snitt SEK 9,90 och ett album 99 kronor att ladda ner på CDON.com. CDON har e-handelsbutiker i Danmark, Finland, Norge och Sverige.

CDON.COM

Äntligen säger jag också! Det här skulle cd-industrin ha insett för länge,länge sedan. Omvändelse inför galgen brukar det kallas!

Mp3 -spelare heter det ju som bekant och vem fan är då intresserad av att köpa ett format på musikfilen som ej fungerar.

WMA är en skapelse av Microsoft . Ett bolag som från första stund har sugit ut allt som går att suga ut för att berika sig. Inte undra på att Bill Gates och andra inom detta bolag är omåttligt rika, så rika så de inte vet vad de ska göra med pengarna. Bill har en klok fru som fick honom att inse att det är bättre att ge bort pengarna till nyttigt ändamål än att likt en Anka lägga dom i silos för att sedan bada i sina pengar.

Grattis till CD-on som har lyckats att baxa skutan till rätt hamn. Men när ska ni börja sälja i oggformat vilket är ännu bättre tekniskt sett??(FLAC)


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate