söndag, september 21, 2008

Är polisen totalt handlingsförlamad?







Uppsala:

Återigen kastades stenar mot bussar i Gottsunda på söndagseftermiddagen. Rutor på bussarna krossades, men inga personer kom till skada. Gamla Uppsala Buss ställde in resten av dygnets turer, men busstrafiken ska återupptas på måndagsmorgonen, skriver Upsala Nya Tidning på nätet.

Tre bussar

På lördagen angreps tre bussar i linjetrafik samt en ambulans under utryckning av stenkastande ungdomar i Uppsala.
Polisen har spanat i området sedan lördagskvällen, men har relativt vaga vittnesuppgifter att gå efter. Av allt att döma är gärningsmännen i yngre tonåren.


Malmö: Tre anlagda bränder på kort tid!

Vid 22.30-tiden kom det tredje larmet. En bil parkerad framför Folkets Hus i Holma på Hyacintgatan stod i lågor och när brandkåren kom till platsen var bilen övertänd.


Sydsvenskan rapporterar om den omfattande skadegörelsen på området kring Triangeln i Malmö efter det att några i samband med en demonstration gjort sig skyldiga till brott mitt framför ögonen på polismän på plats. Bl.a. krossades samtliga rutor till en banklokal. Från de egna polisleden riktas kritik mot ledningen, allt enligt rapporteringen i Sydsvenskan, för att ingripanden inte gjordes direkt på platsen.


Det här är bara några rubriker ur kvällens tidning. Samma visa dag efter dag, hur kan det få fortgå?


När det gäller Malmö så stod polisen och tittade på och det mönstret känns igen även från olika sk demon här i Stockholm också.


Jag har själv vid flera demon sett tex hur man hotar andra,okvädar poliser, går med mask för ansiktet osv. De får hållas och som nere i Malmö där man tillåter pöbel att krossa stora fönster på banker och affärer!

In och ta dem bara utan knot eller varför finns överhuvudtaget polisen där annars?

Gottsunda är snart en visa som har hållit på i åratal,området är ett getto mer eller mindre idag och jag efterlyser barnens föräldrar.Var finns de? Tycker de att det är rätt att kasta sönder bussfönster?

Samma mönster som nere i Rosengård och tyvärr är det barn "från andra kulturer" som oftast gör sånt här.

Jadu, Svensson, vad ställer du för frågor till dessa ungdomar och deras föräldrar.

Eller vad säger du till "vänsterungdomen" som krossar rutor?


PS Läser nu i DN detta: Malmö. Polisledningen är mycket nöjd med sin avvaktande strategi under Malmödemonstrationerna. Men bland de 1.000 poliser som gjorde jobbet kokar missnöjet och frustrationen över att man inte fick ingripa mot uppenbara brott.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate