söndag, september 21, 2008

Några smärtsamma ord!




länk till svd och Karin Thunbergs intervju med Louise Bjurwill

Jag har träffat en annan! Ja , så lyder de smärtsamma orden när hennes livs kärlek bröt upp från deras förhållande.

Karin Thunberg på Svd har en unik förmåga att på ett enkelt mänskligt sätt få andra att öppna sig. Hennes intervjuer står högt upp i kvalite i jämförelse med andras hantverk. Karin har "gåvan" men också många års träget arbete med orden bakom sig. Läste med stort intresse hennes bok om sin uppväxt på en ö nere i Blekinge med en mamma som var "annorlunda" mot andras mammor.
Porträttet över fadern skildrades också med ömhet och lite förundran över honom.

I dagens intervju så finns många ömtåliga saker i en annans liv men Karin klampar aldrig in och river ner något med buller och bång.

Många är de människor som har mött dessa ord "jag har träffat en annan"! Ibland är det rätt och riktigt med ett uppbrott men det kan också gå för fort för vissa. Det gröna på andra sidan förvandlas till trolltyg.
Att bli förtrollad är ju ett tillstånd som också kan släppa lika fort som det kom. Det vackra gröna omvandlas då till en gallgrön färg lik en gammal spya.
Då känns livet rätt så vedervärdigt !

Ofta så finns de berömda signalerna från den partner som går redan tidigare i förhållandet. Tyvärr så ser inte alla detta eller vill inte se det.
När man efteråt granskar det sista året så får man nog också erkänna att allt var nog inte så bra. Frågan inställer sig då, varför tog man inte fatt i det hela?
Varför förmådde man sig inte till att ställa frågor och föra en vettig diskussion?

Långa förhållanden som till slut störtar ihop har en förmåga att efter många år skapa funderingar över vad som egentligen hände. Trots att man vet svaret så funderar man ändå.
Det hade varit intressant att få veta mer om Louise fundringar på den punkten men det är så känsligt för de flesta så man vill inte ta i det offentligt. Det får man respektera!

Karin Thunberg skriver också krönikor i Svd, kan läsas på webben! Bäst är ändå den tryckta tidningen på morgonen, skulle aldrig kunna vara utan daglig tidning i brevlådan!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate