onsdag, augusti 13, 2008

Krig!


Krig, ett ord med mycket fasa i! Ryssland tar tillfället i akt att uppvisa
att de inte längre ska betraktas som en icke
stormakt.


Putin har under alla år sedan han lämnade KGB arbetat hårt på att återupprätta "StorRyssland"! Inte så att han direkt har velat lägga under sig de gamla Sovjetiska områdena men han vill kunna styra dem med hjälp av hot och underhuggare.
Georgien valde en annan väg och hade "fräckheten" att inte lyssna på Moskva .
De har fått nog av styrning från Kreml och de olika härskare som suttit där de senaste 75 åren.
Nog för att jag tycker att Georgiens president valde fel väg med sina soldater.Att ge Ryssland denna chans som de väntat på så länge var dumt!
Han skulle naturligtvis avvaktat, blivit medlem i EU och måhända också NATO!
Men hela den här sorgliga historien har de civila på bägge sidor fått lida oerhört för. Ledarna sitter nästan alltid säkra liksom deras anförvanter.Folket blir bara brickor i ett elakt spel överallt.
Frågan är bara när Ryssland anser sig starka nog att än mer blanda sig i Baltikums inre affärer?
Framtiden är dyster och Svenska politiker gör om exakt samma fel som de gjorde åren 1925 -1938. De tror i sin fantasivärld att allt är lugnt och tyst ,den eviga freden lägrar sig i deras sinnen.
Jag tror f-b mig att Socialdemokraterna har ett vettigare synsätt på vår krigsmakt än vad moderaterna uppvisar för närvarande.


Ledarna i fyra tidigare östländer, numera EU-medlemmar, avfärdade på onsdagen den franske presidenten Nicolas Sarkozys plan för att få ett slut på konflikten mellan Georgien och Ryssland. Presidenterna i Polen, Litauen, Lettland och Estland, som samtliga ställer sig på Georgiens sida i konflikten, gjorde ett gemensamt uttalande efter ett besök i Tbilisi. "Vi anser att det i dokumenten, som presenterades i går kväll i både Moskva och Tbilisi, saknas det principiella elementet, respekten för Georgiens territoriella integritet", heter det i uttalandet enligt AFP. Ukrainas president Viktor Jusjtjenko, som också haft det besvärligt i relationerna till Ryssland, utfärdade på onsdagen ett dekret om nya restriktioner för den ryska Svartahavsflottan som har sin bas i den ukrainska hamnstaden Sevastopol. Tysklands förbundskansler Angela Merkel anser att problemen i Kaukasus inte kan lösas militärt, sade hennes talesman Thomas Steg på onsdagen. Merkel anser att det är fullständigt oacceptabelt att legitimiteten hos den demokratiskt valda regeringen i Georgien ifrågasätts. Merkel anser att Georgiens territoriella suveränitet måste respekteras, framhöll Steg. Den tyska förbundskanslern ska på fredag träffa Rysslands president Dmitrij Medvedev i semesterorten Sotji, som inte ligger långt från den andra utbrytarrepubliken Abchazien. Hon kommer då, enligt Steg, att framföra dessa synpunkter till Medvedev. USA uppmanade på onsdagen Nato att kalla medlemsländernas utrikesministrar till ett extramöte i Bryssel nästa vecka med anledning av läget i Georgien, rapporterar AFP. Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan skulle under onsdagen att flyga till Moskva för samtal om konflikten mellan Ryssland och Georgien, uppgav tv-kanalen NTV enligt Reuters.
/TT

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate