söndag, juni 22, 2008

Sverige hjälpte Robert Mugabe till makten!

Detta är den unga Robert Mugabe, Marxist-Leninisten vilken hyllade den väpnade revolutionen.

Hemma i vårt land så var det "fel" att vara kommunist på sjuttiotalet. Däremot så var det tydligen bra på andra ställen och de fick ekonomisk hjälp från Sverige och SIDA.
Mugabe har fått över 4 miljarder från oss under åren 1980-2001!
Idag har vi facit i hand och borde skämmas över att ha hållit honom under armarna.
När man påstår att det var och är fel att stödja såna regimer så får man alltid skrivet på näsan att pengarna har gått till skolor och sjukvård m.m..
Så sa man också om biståndet till Kuba vilket medförde att Castro kunde hålla 40.000 stridande soldater i Angola. Ekonomisk hjälp frigör pengar i såna diktaturer till härskarnas krig och förtryck .
När man nu granskar Mugabe och läget i Zimbabwe så måste man ställa sig frågan vad alla pengar dit har haft för nytta? Allt är kaos med mord i mängder varje dag,tortyr av fångar .Svält!
En paranoid Mugabe säger att allt är Englands fel!!

Allmänt så måste man också som skattebetalare fråga sig hur mycket pengar som har gått till andra länder där de har missbrukats eller rent av hamnat på privata konton i utländska banker!

Jag behöver bara viska namnet Vietnam och de oerhörda belopp Sverige har pumpat in där!
Rent egoistiskt kan man kanske säga att våra pensionspengar vilka vi skulle ha haft var månad här hemma har förötts utomlands.

Tsvangirai drar sig ur Zimbabweval

Tsvangirai drar sig ur Zimbabweval

Oppositionsledaren Morgan Tsvangirai säger vid en presskonferens att han drar sig ur presidentvalet. Han säger att Mugabe redan har bestämt utgången för nästa veckas andra och avgörande valomgång. Tsvangirai säger att han inte vill "vara med i det spelet".

Åhörare hade tidigare i dag samlats för att höra oppositionspartiet MDC:s ledare Morgan Tsvangirai hålla tal. De attackerades av vad MDC kallade "Mugabes ungdomsmilis". Enligt MDC har den regeringstrogna milisen med våld kört bort journalister och valobservatörer från platsen där Tsvangirai ska hålla sitt tal. Det rapporterar Reuters. Enligt samma uttalande har polisen använt tårga

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate