onsdag, maj 07, 2008

Att åka buss!

Tja , då har jag varit ute och rest med Swebus igen. Billigt och bra för oss pensionärer eftersom de har rabatt för oss.
På resan till Gävle så så gick föraren runt och talade om för alla att lagen numera är tvingande vad gäller bälten. Om man inte satte på sig bältet så var man utsatt för stora risker plus att om det blev kontroll så blev det böter, stora böter.
De flesta satte på sig bältet men det fanns ett par som faktiskt inte visste hur man gjorde . Den vänlige föraren hjälpte då dessa att få bältet på sig . Mycket bra av honom.
På hemvägen så sa inte föraren något föränn efter ca 5 minuters färd. Han påpekade då att det fanns bälten för vår säkerhet men inget annat sas. Många gav sjutton i att sätta på sig bältet, gammal som ung!
Då ställer jag frågan: "Måste det till tvång och kontroll eller mild övertalning så som den förste föraren visade prov på för att folk ska sätta på sig bältet?"
Ska verkligen vuxna vara så omdömeslösa som dessa på hemfärden var?

Det här ger lite insikt om varför ungdomen inte sköter sig idag, de har nog väldigt ofta brist på föredömen att rätta sig efter.
Barn måste fostras för att kunna fungera i vårt samhälle, brister det redan från början så kan det bara gå galet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med dig om de du skriver...

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate