måndag, april 21, 2008

Sjuksköterska!


Detta är en av avgångsklasserna från sjuksköterskeskolan i Jönköping 2007!



De kom ut i arbete på en gång på olika orter. Jag känner flera av dem och vet att den som fick arbete på privat mottagning fick ca 2000 kronor mer i lön än den som fick arbete på ett sjukhus i Stockholm på en tung avdelning.(Onkolog)

När jag fick veta den fastställda lönen så blev jag verkligen förvånad, 29 år gammal med många år inom vården som biträde och undersköterska. När CSN- skulden avbetalas på månadslönen så har denna sjuksköterska mindre ut än vad en undersköterska har per månad!
De erbjuds idag fr 18.500 -19.500 beroende på var de bor. Ibland mer om det råder brist på personal just på denna ort!

Är det så underligt att de vill strejka för att få en rimlig lön för sina

studier och avancerade arbete
?

Finansborgarrådet i Stockholm berättade nyligen att de hade pengar över i sin budget så det skulle räcka till en utbetalning på 1500 kronor per skattebetalare om de bara fick enligt lagen göra denna utbetalning ! Med andra ord , det finns pengar, åtminstone här i Stockholm ,att höja lönerna för denna grupp av personal !

Nu har många landsting anmält att sjuksköterskerna har ett så viktigt arbete så de får inte strejka, det anses som samhällsfarligt. Nå, om de nu har ett så pass viktigt arbete så borde de också ha betalt därefter!
Jag tycker att dessa sjukvårdstjänstemän och politiker borde inse att om inte lönerna kommer upp till en nivå så att personalen blir nöjd, då kommer nästa steg att bli värre att hantera!
Personalen kommer att säga upp sig och söka sig till andra yrken eller flytta till Norge !

När barnmorskorna på Lunds lasarett sa upp sig en efter en för ett par år sedan så tvingades till slut sjukhusledningen att höja deras löner med många tusen för att få tillbaka dem! Lär av detta!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är skrämmande hur vansinnigt upp och ner vårt samhälle är på vissa områden...

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate