tisdag, april 08, 2008

Om en ungdomssajt!


Jag har i åtta år varit verksam på Lunarstorm, d.v.s. en sajt för ungdomar. Nog för att det har funnits en hel del äldre med på denna sajt men idag är det mest ungdomar under 25.
Tidigare har det ofta gått att få igång bra diskussioner om viktiga ting men numera så har detta ställe på något sätt självdött. Skulle tro att de aktiva har gått till andra ställen såsom Face osv. När man försöker skriva något allvarligt tex om Kinas förtryck av Tibet eller om tryckfrihetens betydelse så "orkar" inte de unga ens titta på det man skriver. När man går in på de ungas skriverier så handlar det mest om senaste festen,fyllan,kläderna eller hur illa man mår. Ofta får man numera höra talas om att de sk modesajterna drar massor med läsare, hörde ett omdöme igår på radions P1 från Lanz. Mest skit eller ännu mer skit var ungefär hennes intryck.
Det ytliga firar segrar i vår tid bland framför allt de unga. Därför ser våra tv-program ut som de gör också. Allt från tv 3 till tv 100 kör program utan innehåll. Det må hända vad som helst i världen men det märks aldrig i dessa kanaler. Om så jorden skulle gå under så skulle de in i det sista fortsätta med sina nonsenssändningar. Är det inte att finna Idoler eller hustrur till bönder så är det något annat totalt likgiltigt för en tänkande människa.
Lägg märke till att alla koncept på dessa program härstammar från "drömlandet" USA!
Sverige har verkligen blivit en kopia av allt det dåliga USA producerar och svenska folket i gemen har sugit i sig detta avskräde. Inte undra på då att många ungdomar på Lunarstorm varken kan skriva eller förmår att tänka vettiga tankar. Antar att deras föräldrar ofta också är helt förgapade i detta förfärliga träck som produceras av tv.
Om man går till radions P1, lyssnar och öppnar upp deras hemsida så ser man något helt annat.
Där finns kultur, trevliga program, ja allt man kan tänka sig som berikar en människas liv.
P1 har fått fler lyssnare visar undersökningar och det gläder mig. På samma sätt så skulle det glädja mig om tex tv 4 skulle tappa tittare, de är nog värst av alla kanaler att producera en verklig skittv med reklamavbrott stup i kvarten så man är färdig att kräkas!
Stackars ungdom som inte har fått lära sig något vettigare utan håller tillgodo med så undermålig kultur!
Det är nog dags även för mig att kasta in handduken på Lunarstorm, det går tyvärr inte att nå denna del av ungdomen med ordet. De förstår inte vad man skriver om, eftersom de ofta är så okunniga om verkligheten och historien.
Tack och adjö!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate