tisdag, april 15, 2008

Miljöpartister vill utesluta en medlem!

"Efter tjugo år som aktiv miljöpartist riskerar René Lundström, 72 år, att uteslutas ur partiet. Orsaken är att han anses vara främlingsfientlig då han lade ned sin röst när Svedala kommunfullmäktige beslutade att ta emot flyktingar.

Kravet på uteslutning kommer från Maria Ferm, språkrör för miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom, och Rasmus Ling, aktiv i miljöpartiet i Malmö.

De anser att René Lundström är en främlingsfientlig miljöpartist. Istället för att med majoriteten i kommunfullmäktige säga ja till flyktingmottagning lade han ned sin röst till förmån för sin egen motion, som behandlades direkt efter beslutet.

I motionen krävde René Lundström att de flyktingar som kommer till Svedala ska skriva på ett kontrakt. De ska förbinda sig att lära sig svenska men också svensk kultur och historia, kvinnors lika värde och förbud mot barnaga och könsstympning.

De som inte fullföljer kontraktet ska inte få stanna i Svedala. Istället ska Migrationsverket återta ansvaret för dem.
– Det är oacceptabla främlingsfientliga åsikter. Förutom att motionen är juridiskt ohållbar pekar den utan belägg ut invandrare. Han kan inte vara med i vårt parti som har helt andra uppfattningar i den frågan, säger Rasmus Ling."

Främlingsfientliga åsikter säger Rasmus Ling (MP) i Malmö och får stöd av språkröret i Grön ungdom , Maria Färm!
Vi tar det en gång till:
"De ska förbinda sig att lära sig svenska men också svensk kultur och historia, kvinnors lika värde och förbud mot barnaga och könsstympning."


Sedan när blev det främlingsfientligt att tex begära att de ska lära sig vårt språk osv.Jag tycker att det inte finns något orimligt i dessa krav som Rene' har motionerat om i fullmäktige!

Har klyftan mellan generationerna blivit så stor att vi inte förstår varandra längre?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate