söndag, april 13, 2008

Det är snart dags att utfärda landssorg!

Det värsta som finns för en förälder är när ens barn avlider före en själv! Barnet Engla dog inte av en sjukdom utan för en sjuk mans hand. Detta elände måste vara värre än någonting annat.
När jag slog på rapport idag och de läste upp det här förfärliga nyhetstelegrammet så fick jag en klump i min mage och blev darrig. Mina tankar går naturligtvis så som alla andras tankar till flickans föräldrar. Inte nog med det här, den häktade mannen erkände ett annat mord på en ung kvinna år 2000. Hennes föräldrar och vänner kommer återigen att få gå igenom ett svårt trauma samtidigt som de kommer att känna lättnad över att mördaren är fast!


Det skulle inte förvåna mig om han kommer att erkänna fler mord!
När man är så sjuk i huvudet så brukar det finnas mer i bagaget tyvärr!

I samma nyhetssändning så talade de om att en pyroman i Tidaholm hade tänt eld på fyra ställen inatt. Vi lever sannerligen inte i något paradis varken här i Sverige eller på jorden.
Människan är till skillnad mot andra djur behäftad med så många mentala störningar och sjukdomar i hjärnan. Det är svårt att riktigt förstå dessa hemskheter som händer hela tiden.

Under de 65 år jag har levat ,född under andra världskriget som jag är, så har det varit en lång räcka av krig,våld,mord. Det tar aldrig slut på detta elände!

Det egendomliga är det jag har pekat på i tidigare bloggar, människor gottar sig åt våldet i film och i andra sammanhang. Vi borde alla vara emot underhållningsvåld när vi ser hur verkligheten är.

Mitt inre gråter över det som har hänt dessa flickor och kvinnor. Mina tankar går också till den unga modern från Arboga vars bägge barn blev mördade , hur ska hon någonsin komma över detta?
Vi vet att de flesta som utför dessa dåd har vuxit upp under usla förhållanden där droger av olika slag har hört till verkligheten. De är individer som har vuxit upp utan kärlek, de har ofta fått hugg och slag istället för kärlek.

Borde inte detta liv få dem att som vuxna bli tvärtom? Tydligen inte, spåren sitter för djupt i själen och det innebär att den här mannen borde aldrig mer släppas ut i vårt samhälle. Man borde göra honom en tjänst dessutom och ta bort hans pungkulor så att han aldrig mer känner lust. Hans lust kommer även i framtiden kunna leda till liknande dåd om de släpper honom om tex 20 år vilket inte är så ovanligt i vårt land!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fruktansvärda saker händer, men det viktigaste är att man själv som individ drar sitt strå till stacken för att motkämpa våldet i världen!!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate